search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:19
MENU CLOSE

Στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα ο Γεραπετρίτης – Θα συναντηθεί με τον Αντόνιο Γκουτέρες

11.02.2024 15:50
gerapetritis 776- new
Φωτογραφία αρχείου

Η Νέα Υόρκη θα είναι ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ, μετά την Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και την Τρίτη θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα «Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής ανασφάλειας στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών μελών της Κοινότητας της Καραϊβικής (CARICOM) και γεύμα εργασίας με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των Μικρών Νησιωτικών Αναπτυσσόμενων Κρατών του Ειρηνικού (Pacific SIDS), στους οποίους θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

Η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον

Υπενθυμίζεται πως στην Ουάσιγκτον ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για τον 5ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ. Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Γεραπετρίτης υπέγραψε την πράξη προσχώρησης της Ελλάδας στις Συμφωνίες διαστημικής συνεργασίας «Artemis».

Μάλιστα, ο έλληνας ΥΠΕΞ απηύθυνε ομιλία στην εκδήλωση του Wilson Center «Αντίστροφη Μέτρηση για το Our Ocean, Ελλάδα 2024: Ένας Ωκεανός με Δυναμική» και συμμετείχε σε συζήτηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Οι αγρότες των Αστερουσίων οικτίρουν το υποτονικό αγροτικό κίνημα του Ηρακλείου – «Είναι χειροκροτητές του Αυγενάκη»

Ομιλία Κασσελάκη στη Λάρισα: Η συγκλονιστική στιγμή με το ξέσπασμα ΑμΕΑ κατά της κυβέρνησης (Video)

Μήνυμα Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με τους αγρότες: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07