search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:35
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Αναγκαία η μάχη για να περιθωριοποιηθεί ο ομοφοβικός λόγος τύπου Μπέου και Μουτζούρη

12.02.2024 17:51
GEROBASILH
Eurokinissi

«Εκτός από την επιβεβλημένη νομοθέτηση της ισότητας, ακόμη πιο αναγκαία είναι η μάχη που έχουμε να δώσουμε στην κοινωνία για να περιθωριοποιηθούν οι αποκρουστικές αντιλήψεις και ο ομοφοβικός λόγος τύπου Μπέου και Μουτζούρη», σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη και Δ΄αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνεται ότι εκτός από την επιβεβλημένη νομοθέτηση της ισότητας, ακόμη πιο αναγκαία είναι η μάχη που έχουμε να δώσουμε στην κοινωνία για να περιθωριοποιηθούν οι αποκρουστικές αντιλήψεις και ο ομοφοβικός λόγος τύπου Μπέου και Μουτζούρη».

Υπενθυμίζεται ότι σε ομοφοβικές δηλώσεις προέβησαν ο Αχιλλέας Μπέος με το γνωστό χυδαίο του ύφος να κάνει λόγο για «ιδιαιτερότητα» του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ο Κώστας Μουτζούρης είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «κουνίστρα».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις χυδαίες δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη σημείωσε «Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι.

Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση».

Και συμπληρώνει «Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Εντωμεταξύ σε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις ομοφοβικές επιθέσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη κατά του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Η βόμβα προοριζόταν για την Πρόεδρο Εφετών – Ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

Αγρότες: Αποκλεισμοί δρόμων πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι προσδοκούν οι αγρότες, τι διαμηνύει η κυβέρνηση

Ζεφύρι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στο φάσμα του αυτισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:34