search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:23
MENU CLOSE

Hayate: Στη φυλακή ο YouTuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

12.02.2024 15:57
youtuber-new

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 35χρονος Youtuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ.

Ο 35χρονος βρέθηκε ενώπιον της 17ης τακτικής ανακρίτριας για να απολογηθεί για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ατόμων.

Ο YouTuber φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος, ωστόσο ισχυρίστηκε πως είχε σταματήσει τα εν λόγω βίντεο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως τα άτομα ΑμεΑ ήταν εκείνα που τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να βγουν στο κανάλι που διατηρούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνος φέρεται να υποστήριξε πως τα χρησιμοποιούσε επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ κέρδιζαν και αναγνωσιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ο 35χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, θέλησαν να καταθέσουν και ΑΜΕΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δε δέχτηκε η ανακρίτρια καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο δράστης μπήκε με την καραμπίνα στη ναυτιλιακή – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα – Έριξαν γάλα και άχυρα στην πλατεία (photos/video)

Θεσσαλονίκη: Παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελος στα δικαστήρια – Εξουδετερώθηκε από το ΤΕΕΜ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:22