search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:31
MENU CLOSE

Γιάννης Βούρος: Γιατί είπε «όχι» στον Ανδρέα Γεωργίου και τη «Γη της Ελιάς» – Τι επάγγελμα έκανε πριν γίνει ηθοποιός

13.02.2024 20:22
bouros1
Screenshot ΕΡΤ

Ο Γιάννης Βούρος ήταν ο καλεσμένος στο Στούντιο 4 για το απόγευμα της Τρίτης 13/2. Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας επέστρεψε ξανά στην τηλεόραση και στη σειρά «Ο Πρώτος από Εμάς» του ΑΝΤ1. Για ποιο λόγο δεν δέχτηκε τον ρόλο που του πρότειναν για την «Γη της Ελιάς» και τι αποκάλυψε για όσα έχει βιώσει στην προσωπική του ζωή.

Για μεγάλο διάστημα δεν έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις κι όπως είπε αυτή είναι η πρώτη μετά από 8 χρόνια. Όπως εξήγησε έχει αρνηθεί ρόλο στη «Γη της Ελιάς» γιατί δεν μπορούσε να βρίσκεται σε γυρίσματα εκτός πόλης. Ήθελε να είναι πάντα κοντά σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. «Ένιωσα πως η ευθύνη μου ήταν να βρίσκομαι όλο το 24ωρο stand by. Νομίζω ότι αυτό είναι από τα θετικά του χαρακτήρα μου», είπε για τον λόγο που τελικά είπε «όχι» στον Ανδρέα Γεωργίου.

Η δημοσιογραφία πριν την υποκριτική

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τη δημοσιογραφία κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ το 1974: «Το όνειρό μου ήταν να κάνω κάτι που να έχει σχέση με τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά καθώς μετά έκανε το πέρασμα στην υποκριτική.

Συμμετείχε στην εκπομπή «Κάθε μέρα παντού», η οποία αφορούσε ρεπορτάζ στον δρόμο. Όμως ήρθαν έτσι οι συγκυρίες και οι εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου ήταν μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό.

«Ήμουν χαλβάς»

Ειδικότερα ο Γιάννης Βούρος είπε για τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια: «Ως παιδί ήμουν χαλβάς. Πηγαίναμε επισκέψεις, με έβαζαν σε έναν καναπέ και καθόμουν εκεί μέχρι να τελειώσει η σύναξη. Ήμουν πολύ ήσυχος, δεν ανησυχούσαν οι γονείς μου. Έξι χρονών με ρωτούσαν τι δώρο θέλω και απαντούσα βιβλία.

Άρχισα να διαβάζω βιβλία που δεν ήταν για την ηλικία μου. Άρχισα να έχω υπαρξιακά ζητήματα, ότι «εμένα ο προορισμός μου ποιος είναι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη».

Στα 25 έφαγα ένα υπαρξιακό χαστούκι ένιωθα ότι είμαι άχρηστος. Δεν συνέβη κάτι, τίποτα. Νομίζω είναι η ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που με γυροφέρνουν», πρόσθεσε.

Στην προσωπική του ζωή θεωρεί πως έχει ξεπεράσει το στάδιο του έρωτα: «Οι έρωτες τελειώνουν όσο μεγαλώνεις. Μπαίνει και το θέμα της αξιοπρέπειας που έχεις απέναντι στο άλλο φύλο. Βαδίζοντας στο κατώφλι των 70, τι να διεκδικήσω; Θα μου πει «Έλα ρε παππού τώρα, κάνε πιο κει».

Άσε που τώρα με το #Metoo φοβάσαι να το κάνεις, δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει, δεν τον ξέρεις τον άλλο. Μπήκαμε σε μία αποστειρωμένη εποχή. Καλά είμαι, έχω περάσει πολύ καλά, ο έρωτας ήταν ο κινητήριος άξονας για μένα. Ήταν ναι, έμπαινα στη λογική να κάνω πράγματα για να με θαυμάζεις, να γίνομαι καλύτερος. Τώρα δεν έχει νόημα», σχολίασε ο ηθοποιός.

Ως πατέρας θεωρεί πως δεν αφιέρωσε στα παιδιά του αρκετό χρόνο: «Δεν ήμουν κοντά στα παιδιά μου στον ποσοτικό χρόνο που ήθελα. Η ζωή μου εμένα ήταν πρόβα, παράσταση, γύρισμα, περιοδεία. Ήθελα να έχω ποιοτική σχέση με τα παιδιά μου. Η απουσία μου μπορεί να έχει βαρύνει περισσότερο από την παρουσία μου.

Απλά συνηθίζουμε να λέμε, όπως το έχουμε συζητήσει και με τα παιδιά μου, ότι ήταν ποιοτική αυτή μου η παρουσία, με αρχές, με φιλότιμο, με σεβασμό, με αισθητική.

Τα παιδιά ποτέ δεν έκαναν συνέχεια παράπονο, έλειπα από αγώνες μπάσκετ από γενέθλια, αυτό ήταν κατανοητό», συμπλήρωσε ο Γιάννης Βούρος.

Διαβάστε επίσης:

Βίκυ Καγιά για Αθηνά Οικονομάκου: «Είναι υπέροχο παιδί – Γιατί υπάρχει τέτοια ανθρωποφαγία;»

Η Κάιλι Μινόγκ θα λάβει το Global Icon Award των BRITs

Κωνσταντίνος Καζάκος: «Η βία που έχει ασκήσει ο Γεωργιάδης είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που άσκησε ο Βλάχος» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:30