search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:49
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης για αγρότες: Σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο κόστος παραγωγής τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

13.02.2024 18:41
androulakis vouli

Περιφρόνηση στους αγρότες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μια πενταετία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έκανε λόγο για σταγόνα στον ωκεανό. 

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ότι στα μεγάλα προβλήματα πάντα ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την προκαταβολική επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο δεν είναι τίποτα άλλο από την μερική επιστροφή ενός φόρου που οι αγρότες έχουν πληρώσει», είπε για να επισημάνει ότι τα 76 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο κόστος παραγωγής. «Τα 30 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στο χωράφι αφορούν έναν πολύ μικρό αριθμό αποδεκτών», υπογράμμισε, ευχολόγιο με αυτονόητες διαπιστώσεις το σχέδιο της χώρας για αναθεώρηση της ΚΑΠ. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη η κυβέρνηση αναθεώρησε σε ό,τι αφορά στην έκπτωση στο αγροτικό ρεύμα υπό την πίεση των αγροτών. 

«Κάτω από συνθήκες πίεσης δίνετε κάποια πράγματα με στόχο να σταματήσουν οι αγρότες να είναι στο δρόμο, αυτή είναι μια επικοινωνιακή στρατηγική που δεν βοηθά τους αγρότες», είπε και κατέθεσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας έλλειμα μακρόπνοου σχεδίου ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας που να θωρακίζει τον αγρότη και καταναλωτή.

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη βούληση του πρωθυπουργού να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. 

«Αυτό που πολλοί ζητάτε να μην εφαρμοστεί η ΚΑΠ σημαίνει 19,3 δισ. από τον πρωτογενή τομέα μέχρι το 2027, άμεσες ενισχύσεις και δράσεις αγροτικής ανάπτυξης», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης και σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να γίνει και επιβάλλεται είναι η τροποποίηση της ΚΑΠ να είναι πιο στοχευμένη στις ανάγκες των αγροτών μας. 

«Τα προβλήματα απαιτούν νέο τρόπο σκέψης και δράσης, κοιτώντας σφαιρικά τις προκλήσεις», είπε και ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούει τις προτάσεις, «ακόμη και τις φωνές» με στόχο τη σύνθεση και την επίλυση των προβλημάτων. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως είπε, ξεκινά σύντομα η λειτουργία τ/φ κέντρου, ενώ έχουν προγραμματιστεί πληρωμές ύψους 760 εκατ.ευρώ πριν το Πάσχα. Επίσης, είναι έτοιμος κατά 99% ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και σύντομα θα έρθει προς ψήφιση. 

«Ο κ. Αυγενάκης έχει αποτύχει στο ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή με τον αγροτικό κόσμο, δεν το λέμε εμείς, αλλά η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού», αντέτεινε από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα για τους αγρότες: «Γκρίζος καπνός» από το Μαξίμου

Εξεταστική για Τέμπη: Επιμένει στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους ο Κ. Καραμανλής – Δεν κατάφερα να ξεριζώσω τη νοοτροπία του «έλα μωρέ»

Χαρίτσης για συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών: Άνθρακες ο θησαυρός – Προσωρινά μπαλώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06