search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Ποια θα είναι η ποινή Κασσελάκη σε Πολάκη αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο;

15.02.2024 17:27
kasselakis polakis 765- new

Τι θα κάνει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης αν ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τελικώς επιλέξει την αποχή και δεν ακολουθήσει την γραμμή υπερψήφισης που δίνει ο πρόεδρος στιγματίζοντας και την αποχή και την καταψήφιση ως ακροδεξιά στάση; Θα τον απομακρύνει από την θέση του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή θα τον διαγράψει. Το ερώτημα αυτό εντείνεται τις τελευταίες ώρες, όσο πλησιάζουμε στην ψηφοφορία.

Εδώ και μέρες ο Παύλος Πολάκης είναι στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου για την στάση που θα τηρήσει στην αποψινή ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο, και πολλοί εξέφραζαν την εκτίμηση ότι κλίνει στην αποχή, θεωρώντας ότι όλοι οι άλλοι επισφαλείς βουλευτές έχουν μαζευτεί και θα ψηφίσουν, αν και κάποια ονόματα συνεχίζουν να παίζουν.

Τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι πληροφορίες ότι θα απόσχει και μάλιστα ότι το έχει ήδη διαμηνύσει στην ηγεσία. Ο Στέφανος Κασσελάκης, στην χθεσινή του τοποθέτηση στην Πολιτική Γραμματεία, μετά από σχετικό ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σήμερα, σε εσωτερικό μήνυμά του προς τους βουλευτές, κάλεσε να πουν ένα «ναι» υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η αποχή είναι για τους «Βορίδηδες» και η καταψήφιση για την ακροδεξιά.

Πάντως ο πρόεδρος δεν διευκρίνισε χθες ποια ποινή επισύρει η μη υπερψήφιση και επιλογές όπως η αποχή.

Οι εκτιμήσεις όλες τις προηγούμενες μέρες μιλούσαν για απομάκρυνση από καθήκοντα και όχι διαγραφή, υπό το σκεπτικό ότι ο πρόεδρος δεν έχει αυτή την πολυτέλεια τη στιγμή που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει από εκείνη του ΠΑΣΟΚ κατά 4 μόλις βουλευτές. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την διαγραφή, ειδικά αν υπάρξει μόνο κάποιο μεμονωμένο φαινόμενο απόκλισης από τη γραμμή. Στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη τυχόν «ξήλωμα» πόσο μάλλον διαγραφή, αναμένεται να εντείνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν το Συνέδριο.

Διαβάστε επίσης:

Αυγέρη για Τέμπη: «Οι υπεκφυγές και οι ασάφειες είναι το τελευταίο καταφύγιο των ενόχων»

Χαρίτσης: Με τις ψήφους των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης θα περάσει το νομοσχέδιο

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η ΟΙΕΛΕ επιβεβαιώνει τη «σκληρή λεκτική επίθεση» σε εκπαιδευτικό – «Θεωρούν πως μπορούν να επιβάλουν τον δικό τους νόμο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:54