search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:50
MENU CLOSE

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η ΟΙΕΛΕ επιβεβαιώνει τη «σκληρή λεκτική επίθεση» σε εκπαιδευτικό – «Θεωρούν πως μπορούν να επιβάλουν τον δικό τους νόμο»

15.02.2024 16:23
markopoulos-1

Για το φαινόμενο του γονεϊκού bullying μιλά η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα, με αφορμή το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, το οποίο δεν φαίνεται να ήταν «παρεξήγηση που διευθετήθηκε» μετά από «διαφωνία από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν», όπως υποστήριξε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του υποβάθμισε το περιστατικό, με τις καταγγελίες για απειλές και επίθεση κατά καθηγητή στο σχολείο όπου πηγαίνει το παιδί του, λέγοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης. 

«Καλώ λοιπόν όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν. Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι. Απαιτώ όμως ξεκάθαρα κι αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μέρος. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα τους που προχθές δέχθηκα», ανέφερε.

Ωστόσο, η ΟΙΕΛΕ μιλά για «υπόθεση σκληρής λεκτικής επίθεσης ισχυρού πολιτικού στελέχους σε εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου ενώπιον δεκάδων εμβροντητων γονέων και συναδέλφων μας». Όλα αυτά, προσθέτει «δικαιώνουν την επιμονή της ΟΙΕΛΕ για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του φαινομένου του εκφοβισμού εκπαιδευτικών από γονείς. Από το 2022 η ΟΙΕΛΕ έχει αναδείξει το ζήτημα του γονεϊκού bullying ως ενός τεράστιου κινδύνου για το σχολείο και την εκπαίδευση. Σε πολλά πλέον δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γονείς προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον γονέων είτε επειδή διαφωνούν για τους βαθμούς είτε με τον πειθαρχικό έλεγχο των παιδιών τους». 

«Στην ιδιωτική εκπαίδευση ορισμένοι γονείς θεωρούν πως μπορούν, επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την κοινωνική ισχύ, να επιβάλουν το δικό τους “νόμο” στο σχολείο, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως υπαλλήλους. Οι λεκτικές ή, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σωματικές, επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δείγμα βαρύτατης κοινωνικής παθογένειας» υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να πλησίασε καθηγητή και άρχισε να τον απειλεί με αφορμή την βαθμολογία του παιδιού του.

«Θα σε τελειώσω. Θα δεις τι θα πάθεις. Θα σε καταγγείλω στο υπουργείο Παιδείας», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής στον καθηγητή, ενώπιον άλλων γονέων. Ο καθηγητής, μαθηματικός στην ειδικότητα, έμεινε εμβρόντητος. Για το ζήτημα ο σύλλογος διδασκόντων απέστειλε επιστολές τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου όσο και στον σύλλογο γονέων με το οποίο γνωστοποίησε επισήμως το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: 

«Απόβαση» με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια

Βασίλης Κόκκαλης για Τέμπη: Μετά τη σημερινή κατάθεση του κ. Αγοραστού είναι ξεκάθαρη η ανάγκη κλήτευσης του κ. Τριαντόπουλου

Η κυβέρνηση επιμένει στα περί «συκοφαντίας της χώρας» από ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:49