search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:57
MENU CLOSE

Ατρόμητη μαμά διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό κωπηλατώντας επί 66 ημέρες (photos/video)

19.02.2024 15:05
leanne-maiden_1902_1920-1080_new

Η Λιν Μέιντεν στα 42 της έγινε η πρώτη Νοτιοαφρικάνα που κατέκτησε τον τίτλο της «πιο σκληρής κωπηλασίας», διανύοντας 3.000 μίλια στον Ατλαντικό Ωκεανό, από τη Λα Γκομέρα στα Κανάρια Νησιά, μέχρι την Αντίγουα.

Η γενναία μητέρα δύο παιδιών, που ζει στη Γλασκώβη, ολοκλήρωσε τον διάπλου του Ατλαντικού, διανύοντας 3.000 μίλια σε 66 ημέρες.

Με καταγωγή από το Γιοχάνεσμπουργκ, η οστεοπαθητικός στο επάγγελμα, πέρασε πάνω από δύο μήνες στη θάλασσα, παλεύοντας μερικές φορές με κύματα ύψους 7 μέτρων και θερμοκρασίες μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου, για να κάνει το ταξίδι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Λιν Μέιντεν έφτασε να κωπηλατεί μέχρι 14 ώρες κάποιες μέρες και κατάφερε να συγκεντρώσει δωρεές ύψους 20.000 λιρών που θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φθάνοντας στο τέλος του ταξιδιού δήλωσε πως λυπάται γιατί τελείωσε αυτή η περιπέτεια, αλλά συγχρόνως είναι να ανακουφισμένη.

«Η εμπειρία αυτή μου άλλαξε τη ζωή. Ελπίζω να αποδείξω και σε άλλες μαμάδες ότι τα πάντα είναι δυνατά. Όταν γίνεσαι μαμά μπορεί να χάσεις ένα μέρος της ταυτότητάς σου. Αυτή η περιπέτεια με βοήθησε να ανακαλύψω και πάλι ποια είμαι και γιατί είμαι ικανή. Είμαι ευτυχισμένη που επιστρέφω και θα βρίσκομαι πάλι μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά μας, που μου έλειψαν. Νομίζω ότι τώρα θα είμαι καλύτερη μαμά και σύντροφος, μετά από αυτή την απίστευτη περιπέτεια. Δεν είναι μια πρόκληση κωπηλασίας, αλλά μια πρόκληση για το ανθρώπινο πνεύμα», δήλωσε η Λιν Μέιντεν.

«Απέδειξα στον εαυτό μου πόσο αποτελεσματική μπορώ να είμαι… Σκεφτόμουν τους φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους οποίους κωπηλατούσα και αυτό με έκανε να συνεχίζω ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

Φθάνοντας στην Αντίγουα είπε ότι αισθάνεται «ανακουφισμένη και λυπημένη που όλο αυτό τελείωσε», παραδέχτηκε πως ορισμένα από τα εμπόδια «φαίνονταν καταστροφικά» και δήλωσε πως αφού αγκαλιάσει την οικογένειά της ανυπομονεί να κάνει ένα ανακουφιστικό μπάνιο. Στην Αντίγουα την περίμεναν τα δυο αγόρια της, ο επτάχρονος Μπλερ και ο οκτάχρονος Ρουαρίντ, μαζί με τον σύζυγό της, Κρεγκ.

«Είμαι μαμά. Το έκανα αυτό και για τα παιδιά μου, για να μην επαναπαύονται», πρόσθεσε η Μέιντεν.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβες» από τη χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Ο Πούτιν σκότωσε τον άνδρα μου, κρύβουν το πτώμα για να καλύψουν το έγκλημα» (video)

Ντόναλντ Τραμπ: Λάνσαρε παπούτσια on line και έγιναν ανάρπαστα (Video/Photos)

Βρετανικό Μουσείο: Η ιστορία του «Κλεμμένου Φίλου» – Η κλοπή από το Νησί του Πάσχα και η καμπάνια για επαναπατρισμό (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:57