search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:54
MENU CLOSE

Η Κ.Ο. της ΝΔ και η κομματική πειθαρχία

19.02.2024 14:00
nd_omofila_1902_1460-820_new

Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ουκ ολίγες φορές επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις 52 διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλών ζευγαριών, αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε εξαρχής τονίσει ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης εξήγησε ότι «κατά παράδοση της ψήφισης των νομοσχεδίων που άπτονται θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας». Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να σκεφθεί ότι σε νομοσχέδια που δεν άπτονται ζητημάτων δικαιωμάτων, όπως, ας πούμε, στο σχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, μάλλον θα τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η στάση των βουλευτών της ΝΔ έναντι του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί «ρήγμα» στην Κ.Ο., κάτι που, πάντως, μένει να φανεί, καθώς έρχονται διάφορα νομοσχέδια που προκαλούν «τριβές» με την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

Ματαιώθηκαν οι εκλογές για τους συνέδρους σε πολλές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος

Λοβέρδος: Με μεγάλη εκδήλωση στα μέσα Μαρτίου ανακοινώνει την «εμπροσθοφυλακή» του

Αλέξης Πατέλης: «Δεν θέλω να αποκτήσω παιδιά με τον σύντροφό μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:53