search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:15
MENU CLOSE

Μετέωρο πέρασε πάνω από την Αθήνα και έκανε τον ουρανό… πράσινο – Εντυπωσιακό βίντεο

19.02.2024 11:59
meteoro new

Και ο ουρανός έγινε… πράσινος. Τα χρώματα του νυκτερινού ουρανού της Αθήνας άλλαξαν ένα μετέωρο το οποίο πέρασε το βράδυ της Κυριακής, πάνω από την ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε το Forecast Weather, πάνω από τον ουρανό της Αθήνας εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα ένα μετέωρο, έσκισε τον ουρανό και χάθηκε αφού πρώτα δημιούργησε μία πράσινη λάμψη.

Τι είναι το μετέωρο

Μετέωρο ονομάζεται στην αστρονομία κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας.

Όταν το μετεωροειδές δεν εξαερωθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα ή δεν εκραγεί, φτάνει στο έδαφος και αν είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος δημιουργεί κρατήρα.

Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Διαβάστε επίσης

Αγρότες: Ξεκίνησε η «κάθοδος των τρακτέρ» – Πώς θα κινηθεί το κονβόι μέχρι την Αθήνα (videos)

Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε 15χρονη μαθήτρια – Έτρεχε να προλάβει το λεωφορείο

Οι Λειψοί στην κορυφή του κόσμου – Πρωτιά στη λίστα με τους 11 πιο υποσχόμενους προορισμούς για το 2024 (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:09