search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:02
MENU CLOSE

Ναβάλνι: Κυρώσεις στη Ρωσία ετοιμάζει ο Μπάιντεν – «Απλώς ενθαρρύνει τη Μόσχα» λέει πρώην συνεργάτης του Τραμπ

19.02.2024 19:19
BIDEN2
AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως «εξετάζει» το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας του ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

«Έχουμε ήδη σε ισχύ κυρώσεις, όμως αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε επιπλέον, ναι», απάντησε σε δημοσιογράφους ο Δημοκρατικός ηγέτης, ο οποίος έκρινε ήδη τον πρόεδρο Πούτιν «υπεύθυνο» για τον θάνατο του Ναβάλνι, ο οποίος ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε μια φυλακή της Αρκτικής.

Ωστόσο, ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, απέκρουσε τη ρητορική της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον θάνατο του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και είπε ότι το να κατηγορεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν απλώς «ενθαρρύνει τη Ρωσία».

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ναβάλνι, ο οποίος φυλακίστηκε για εξτρεμισμό σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της χώρας, ήταν νεκρός. Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν κατηγόρησε τον Πούτιν για τον θάνατο του Ναβάλνι. Αυτό που του συνέβη είναι «περισσότερη απόδειξη της βαρβαρότητας του Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν.

«Ο θάνατος του Ναβάλνι είναι ένα τραγικό γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη του Πούτιν, όχι την αδυναμία του», υποστήριξε ο Μπόλτον.

Η είδηση ​​του θανάτου του Ναβάλνι έρχεται καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πλησιάζει τα δύο χρόνια του. Ο Μπόλτον υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις Η.Π.Α. και την, «δεν σταμάτησαν τη ρωσική οικονομία» όπως είχε προβλεφθεί. Πρόσθεσε ότι ενώ οι Ρώσοι υπέστησαν απώλειες στον πόλεμο, η χώρα δεν ανησυχεί γι’ αυτό γιατί δεν «έχει το ίδιο σκεπτικό για την αξία της ανθρώπινης ζωής με εμάς».

«Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο πολεμούν οι Ρώσοι», είπε ο Μπόλτον. «Επομένως, αν η ρητορική του Μπάιντεν συνεχιστεί σε αυτό το επίπεδο, ενθαρρύνει τη Ρωσία. Είναι η απόδειξη ότι μπορούν να διαπράξουν τέτοιου είδους φόνο και να ξεφύγουν από αυτό».

Ο Μπόλτον συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «αδύναμος πρόεδρος» επειδή η κυβέρνηση επανέλαβε ότι «φοβάται έναν ευρύτερο πόλεμο», τόσο με τη Ρωσία όσο και στη Μέση Ανατολή.

Καθώς ο Μπάιντεν σταθμίζει τις αποφάσεις του έναντι των προσπαθειών επανεκλογής του, ο Μπόλτον υποστήριξε ότι ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ, οι πιθανοί υποψήφιοι για κάθε κόμμα, είναι «αποδεκτοί ως πρόεδροι», με βάση τις αποφάσεις τους για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι Ρώσοι θα δώσουν σε 14 μέρες τη σορό του Ναβάλνι

Ντόναλντ Τραμπ: Λάνσαρε παπούτσια on line και έγιναν ανάρπαστα (Video/Photos)

Βρετανικό Μουσείο: Η ιστορία του «Κλεμμένου Φίλου» – Η κλοπή από το Νησί του Πάσχα και η καμπάνια για επαναπατρισμό (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:01