search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:33
MENU CLOSE

Άναρχος θίασος ο ΣΥΡΙΖΑ

22.02.2024 06:08
xristakopoulos 123- new

Άλλη μία κρίση, άλλη μία ταλαιπωρία, άλλη μία συλλογική ήττα. Αυτό έμεινε από την τελευταία εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξελίχθηκε σε μια κακοστημένη παράσταση, στην οποία ένας ανομοιογενής θίασος έπαιζε άναρχα βασισμένος στις εμπνεύσεις και τους αυτοσχεδιασμούς των πρωταγωνιστών του.

Η αφορμή δόθηκε από την κίνηση του Κασσελάκη να τοποθετήσει στην ιστοσελίδα iSYRIZA ένα ερωτηματολόγιο προς τα μέλη με ερωτήματα που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων το όνομα, το έμβλημα και τον ιδεολογικό / πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλη μια άκαιρη κίνηση χωρίς νόημα, χωρίς συνεννόηση, χωρίς ένταξη σε ένα συλλογικό πλαίσιο λειτουργίας δράσης, πολύ κοντά στις ευρωεκλογές και με μόνη σίγουρη συνέπεια την αντίδραση όλων όσοι βρίσκονταν ήδη στα όρια της έκρηξης από την άναρχη λειτουργία ενός προέδρου που έχει την εντύπωση ότι το «one man show» είναι πολιτική λειτουργία.

Τι έμεινε από τη σύγκρουση; Η επισημοποίηση ενός τεράστιου ρήγματος, το οποίο εσχάτως ήταν φανερό σε όσους έχουν ακόμη το κουράγιο να παρακολουθούν από κοντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά συγκαλυπτόταν, έστω και μετά βίας. Αλλά όχι μόνο αυτό. Έμειναν και μια σειρά από ήττες:

1. Η ήττα όσων έβαλαν μπροστά το θέμα του ερωτηματολογίου, το οποίο τελικά έμεινε στη θέση του.

2. Η ήττα των ιδίων στην προσπάθειά τους να πάρει πίσω ο Κασσελάκης το φαρμακερό μέιλ με το οποίο εκδήλωνε την περιφρόνησή του για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Το προσωρινό χαμήλωμα των τόνων δεν αλλάζει την άποψη του Κασσελάκη ούτε εγγυάται ότι στο μέλλον θα λειτουργήσει συλλογικά.

3. Η ήττα του Κασσελάκη λόγω της επίσημης καταγραφής ότι αμφισβητείται ακόμη μια φορά. Και μάλιστα από πολύ μεγάλη μερίδα στελεχών που είχαν στηρίξει την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

4. Η ήττα του προεδρικού ισχυρισμού ότι ο Κασσελάκης θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές και όχι στις ευρωεκλογές. Πλέον η ευρωκάλπη είναι ο ορίζοντας για όλους. Και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να πείσει ότι μπορεί να πάει παρακάτω το κόμμα, και για όσους πλέον έχουν εκτεθεί ως αμφισβητίες και θα πρέπει να αναδείξουν μια άλλη πρόταση ηγεσίας και διακυβέρνησης του κόμματος.

5. Η συλλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφάνισε εικόνα οργανωτικού και πολιτικού χάους και πλέον κινδυνεύει με απαξίωση.

Εάν αυτή η αίσθηση καταγραφεί ως εκλογικό αποτέλεσμα, το βράδυ της 9ης Ιουνίου ίσως αποδειχθεί εφιαλτικό για όλους.

Διαβάστε επίσης:

Το θλιβερό τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ

Το δόγμα του σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο εκβιασμός του Κασσελάκη

Τρακτέρ στην ΝΔ, σε κώμα ο ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:32