search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Τρία συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Photos/Videos)

22.02.2024 14:34
panekpedeytiko3

Τόπος συνάντησης κοινωνικών ομάδων, που θέλουν να εκφράσουν την οργή τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης, αποτελεί και σήμερα (22/2) το κέντρο της Αθήνας και το Σύνταγμα.

Από νωρίς το πρωί, έξω από τη Βουλή διαδηλώνουν μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα. Οι συγκεντρωμένοι συγκεντρώθηκαν απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με καπνιστήρια στα χέρια.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος έως αργά το βράδυ.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητές και μαθητές για να διαδηλώσουν απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, από τις 08:30 το πρωί, πραγματοποιείται πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στην Αττική έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας. 

Μεγάλη κίνηση στους δρόμους – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο των μελισσοκόμων αλλά και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε σε διευκρινίσεις για τον τρόπο πού θα κινηθούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Δείτε εδώ live την κίνηση στους δρόμους

Αναλυτικότερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου διευκρίνισε:

«Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών.

Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα τροχαίας αναμένεται να λάβουν πλήρη έκταση στις 12:00 το μεσημέρι, που έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Κορινθία: Δημοτική υπάλληλος και η σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» – Εργάστηκε στο Δασαρχείο Αττικής (video)

Πάτρα: Διασωληνωμένη στην εντατική η φοιτήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Ζάκυνθος: Χτύπησε την έγκυο φίλη του και της έδωσε με τη βία φάρμακα για να αποβάλει!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15