ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Κατέρρευσε ορυχείο – Ανησυχία για δεκάδες νεκρούς και εγκλωβισμένους

22.02.2024 00:13

Ανησυχία για δεκάδες νεκρούς μετά την κατάρρευση ενός παράνομου ορυχείου χρυσού στην πόλη Λα Παράγκουα της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Γιόργκι Αρσινιέγκα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (21/02).

Ομάδες αρωγής και διασώστες έχουν αποσταλεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το ορυχείο, το οποίο ονομάζεται Bulla Loca, δήλωσε ο δήμαρχος. Από την πλευρά του, ο Έγκαρ Κολίνα, αξιωματούχος ασφαλείας της κυβέρνησης της Πολιτείας Μπολίβαρ, επέστησε σε προσοχή και δήλωσε ότι περισσότεροι αξιωματούχοι της Πολιτείας προσπαθούν να φτάσουν στη Λα Παράγκουα, προκειμένου να εξακριβώσουν τον αριθμό των νεκρών.

Η Μπολίβαρ είναι μια δασώδης περιοχή στη Βενεζουέλα. Στην περιοχή πραγματοποιείται παράνομη εξόρυξη χρυσού και άλλων ορυκτών. Τα τελευταία χρόνια, η άτυπη μεταλλευτική δραστηριότητα, που συχνά ελέγχεται από εγκληματικές ομάδες, έχει επεκταθεί και έχει φτάσει μέχρι το Εθνικό Πάρκο Κανάιμα, μια παρθένα περιοχή στα σύνορα μεταξύ της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: «Δάκρυσα από συγκίνηση από τα μηνύματα συμπαράστασης» δήλωσε κατά την συνάντησή του με τον Σούνακ

NASA: Πώς θα ενημέρωνε την ανθρωπότητα για επικείμενη πρόσκρουση αστεροειδή

Μόλις ένας στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες, ο αρνητικός ρόλος της ΕΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:16
Exit mobile version