search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:45
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: «Δάκρυσα από συγκίνηση από τα μηνύματα συμπαράστασης» δήλωσε κατά την συνάντησή του με τον Σούνακ

21.02.2024 21:12
karolos sounak 876- new

Την πρώτη του εμφάνιση να εκτελεί επίσημα καθήκοντα πραγματοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη σοκαριστική διάγνωση ότι πάσχει από καρκινο.

Ο Βρετανός μονάρχης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, με τον οποίο αντάλλαξε χειραψία, καθώς έφτασε για ακρόαση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το απόγευμα της Τετάρτης.

«Υπέροχο που σας βλέπω να φαίνεστε τόσο καλά», είπε ο Σούνακ στον βασιλιά.

«Όλα γίνονται με καθρέφτες» αστειεύτηκε ο Κάρολος.

«Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» είπε ο Κάρολος στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό.

Ο βασιλιάς Κάρολος παρόλο που λαμβάνει θεραπεία, συνεχίζει τα καθήκοντά του ως αρχηγός του κράτους, αλλά έχει σταματήσει να εκτελεί δημόσιες υποχρεώσεις, αναθέτοντας καθήκοντα στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η κάμερα κατέγραψε την άφιξη του Σούνακ στην αίθουσα ακροάσεων του παλατιού. Καθώς κάθισαν, ο βασιλιάς μίλησε για τον θαυμασμό του για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, με την  υπόλοιπη συνάντησή τους  να πραγματοποιείται ιδιωτικά, ως συνήθως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρολος έχει εμφανιστεί να πηγαίνει στην εκκλησία στο Sandringham και να οδηγείται από και προς το Clarence House στο Λονδίνο, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε ένα τόσο επίσημο περιβάλλον από τότε που ανακοινώθηκε η διάγνωση του καρκίνου του, πριν από δύο και πλέον εβδομάδες.

Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν στις αρχές αυτού του μήνα ότι ο Κάρολος, 75 ετών, πάσχει από καρκίνο, λιγότερους από 18 μήνες αφότου ανήλθε στον θρόνο.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Πώς θα ενημέρωνε την ανθρωπότητα για επικείμενη πρόσκρουση αστεροειδή

Μόλις ένας στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες, ο αρνητικός ρόλος της ΕΕ

«Βράζουν» οι αγρότες στην Ευρώπη: Εισβολή στην έδρα του κολοσσού Lactalis – Τεράστιες αυτοκινητοπομπές τρακτέρ μπήκαν στη Μαδρίτη (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32