search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:05
MENU CLOSE

Δεν το βάζει κάτω ο Κάρολος – Χαμογελαστός στο πλευρό της Καμίλα

11.02.2024 15:23
KAROLOS

Ο βασιλιάς Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπείες για καρκίνο, παρέστη σήμερα στην κυριακάτικη λειτουργία στον ναό St Mary Magdalene στο Σάντρινγκχαμ (ανατολική Αγγλία), μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, ο χαμογελαστός βασιλιάς Κάρολος χαιρέτισε τους δημοσιογράφους και το πλήθος καθώς εθεάθη να φτάνει για την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Νόρφολκ το πρωί της Κυριακής.

Την Τρίτη είχε κάνει ακόμα μια σύντομη εμφάνιση, όταν αποχώρησε καθισμένος στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου από τη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ, όπου είχε μόλις συναντηθεί με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος είχε έρθει από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του.

Ο Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ.

Λιγότερους από 18 μήνες στον βρετανικό θρόνο, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου, που δεν έχει διευκρινιστεί.

Είναι γνωστό ότι η νόσος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, όμως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε χθες το βράδυ στο Διαδίκτυο, ο βασιλιάς εξέφρασε «τις πιο ειλικρινείς του ευχαριστίες» στους ανθρώπους που του προσέφεραν τη συμπαράστασή τους.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος δήλωσε ότι «τέτοιες ευγενικές σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση». Χαρακτήρισε, δε, ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», πρόσθετει ο βρετανός μονάρχης.

Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Πωλούνται ψεύτικα βιβλία στο Amazon γραμμένα από ΑΙ

Στο μεταξύ, έρευνα της βρετανικής Μέιλ αποκάλυψε πως πωλούνται ψεύτικα βιβλία στο Άμαζον, με ισχυρισμούς για την κατάσταση του βασιλιά γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αντέδρασαν χθες το βράδυ οργισμένα για την πώληση τους.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το Παλάτι κατακεραύνωσε την πώληση των βιβλίων που δημιουργούνται από υπολογιστή και διατυπώνουν ψευδείς ισχυρισμούς για την υγεία του βασιλιά, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι του εξετάζουν προσεκτικά το θέμα.

Τα βιβλία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ζωντανές περιγραφές της στιγμής που ο βασιλιάς έμαθε ότι είχε καρκίνο, ισχυριζόμενος ότι ένιωσε «φόβο, θυμό και απόγνωση», αλλά και λεπτομέρειες για μια επέμβαση αφαίρεσης ενός “όγκου” και την “κόπωση” του Καρόλου μετά από χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως ο βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, τον οποίο το παλάτι χρησιμοποίησε ως «περίτεχνο κόλπο δημοσίων σχέσεων».

«Κάθε τέτοιος τίτλος που κάνει εικασίες σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της Αυτού Μεγαλειότητας είναι παρεμβατικός, αναίσθητος και γεμάτος ανακρίβειες. Η νομική μας ομάδα θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα», δήλωσε το Παλάτι στην εφημερίδα Μέιλ.

Διαβάστε επίσης:

Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Βασιλιάς Κάρολος: Το ευχαριστώ για την υποστήριξη και η οργή για τα ψεύτικα βιβλία στο Αmazon

Γκριζέλντα Μπλάνκο: Τι λέει ο γιος της αληθινής «νονάς της κοκαΐνης» για τη σειρά του Netflix – Το σημείο που δεν του άρεσε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58