search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:31
MENU CLOSE

Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση των F-16 στην Τουρκία

11.02.2024 13:25
F16
AP

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης των μαχητικών F-16 στην Τουρκία γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), o αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ.

Η προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή ενστάσεων στο επίσημο αίτημα της κυβέρνηση για την πώληση στην Τουρκίας 40 νέων μαχητικών και κιτ αναβαθμίσεων και εξοπλισμού για 79 αεροσκάφη του υφιστάμενου τουρκικού στόλου F-16 έληξε χωρίς εμπόδια.

Στο μήνυμα του ο αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει στο Χ: «Η απόφαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων».

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Το μήνυμα του αμερικανού Πρέσβη μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως επίσημη επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F16 στην Τουρκία.

«Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, η έγκριση από το Κογκρέσο για την πώληση F-16 στην Τουρκία είναι ένα σημαντικό βήμα» είναι ο τίτλος στον δικτυακό τόπο του πρακτορείου Anadolu, ενώ η φιλοκυβερνητική Hurriyet σημειώνει ότι «η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την πώληση».

Η επίσης φιλοκυβερνητική ισλαμιστική και εθνικιστική Yeni Safak υπογραμμίζει ότι «η περίοδος ελέγχου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση των F-16 στην Τουρκία έληξε».

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο, δεν υπάρχει κανένα πολιτικό εμπόδιο για την πώληση F-16 αξίας 23 δισ. δολαρίων στην Τουρκία. Στο εξής, το υπουργείο Άμυνας θα έχει συνομιλίες με το Πεντάγωνο και την κατασκευάστρια εταιρεία, Lockheed Martin, προκειμένου να καθοριστούν λεπτομέρειες όπως το εύρος του πακέτου F-16 και ο χρόνος παράδοσης» γράφει η ιστοσελίδα Medyascope.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Το ευχαριστώ για την υποστήριξη και η οργή για τα ψεύτικα βιβλία στο Αmazon

Γκριζέλντα Μπλάνκο: Τι λέει ο γιος της αληθινής «νονάς της κοκαΐνης» για τη σειρά του Netflix – Το σημείο που δεν του άρεσε (Video)

Φινλανδία: Εκλέγεται νέος πρόεδρος με φόντο την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:20