search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:27
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Το ευχαριστώ για την υποστήριξη και η οργή για τα ψεύτικα βιβλία στο Αmazon

11.02.2024 12:46
charles2-new

Επιστολή με θερμές ευχαριστίες για τα μηνύματα ανάρρωσης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο εξέδωσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την είδηση την περασμένη Δευτέρα, ο Κάρολος δήλωσε ότι «τέτοιες ευγενικές σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Χαρακτήρισε, δε, ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», πρόσθεστει ο βρετανός μονάρχης.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντά του, περνά το χρόνο του στο Sandringham, με τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, να δηλώνει ότι ο βασιλιάς τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά υπό αυτές τις συνθήκες».

Πωλούνται ψεύτικα βιβλία στο Amazon γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη

Στο μεταξύ, έρευνα της βρετανικής Μέιλ αποκάλυψε πως πωλούνται ψεύτικα βιβλία στο Άμαζον, με ισχυρισμούς για την κατάσταση του βασιλιά γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αντέδρασαν χθες το βράδυ οργισμένα για την πώληση τους.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το Παλάτι κατακεραύνωσε την πώληση των βιβλίων που δημιουργούνται από υπολογιστή και διατυπώνουν ψευδείς ισχυρισμούς για την υγεία του βασιλιά, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι του εξετάζουν προσεκτικά το θέμα.

Τα βιβλία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ζωντανές περιγραφές της στιγμής που ο βασιλιάς έμαθε ότι είχε καρκίνο, ισχυριζόμενος ότι ένιωσε «φόβο, θυμό και απόγνωση», αλλά και λεπτομέρειες για μια επέμβαση αφαίρεσης ενός “όγκου” και την “κόπωση” του Καρόλου μετά από χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως ο βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, τον οποίο το παλάτι χρησιμοποίησε ως «περίτεχνο κόλπο δημοσίων σχέσεων».

«Κάθε τέτοιος τίτλος που κάνει εικασίες σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της Αυτού Μεγαλειότητας είναι παρεμβατικός, αναίσθητος και γεμάτος ανακρίβειες. Η νομική μας ομάδα θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα», δήλωσε το Παλάτι στην εφημερίδα Μέιλ.

Διαβάστε επίσης:

Γκριζέλντα Μπλάνκο: Τι λέει ο γιος της αληθινής «νονάς της κοκαΐνης» για τη σειρά του Netflix – Το σημείο που δεν του άρεσε (Video)

Φινλανδία: Εκλέγεται νέος πρόεδρος με φόντο την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Γάζα: Αντιμέτωπη με ισραηλινή επίθεση η Ράφα – Ασφαλές πέρασμα υπόσχεται ο Νετανιάχου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:26