search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:48
MENU CLOSE

Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου: «Παραλύει» η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

27.02.2024 11:01
metro 7654- new

24ωρη απεργία, με αιχμή την τραγωδία στα Τέμπη, έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων σωματείων και κλάδων, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, και αυξήσεις μισθών.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Τα κέρδη τους η οι ζωές μας- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Να αποδοθούν ευθύνες».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ΄ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις με ΜΜΜ στην Αθήνα, καθώς πληθαίνουν οι συμμετοχές των σωματείων στον κλάδο των μεταφορών.

Μετρό: 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, εν αναμονή και των τελικών αποφάσεων για το αν δε θα κυκλοφορήσει καθόλου το μετρό ή αν θα γίνουν στάσεις εργασίας.

Αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ: Θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ηλεκτρικός και τραμ: Δε θα κυκλοφορήσουν το 24ωρο της απεργίας

Σιδηρόδρομος και Προαστιακός: 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Αεροπλάνα: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία. Ωστόσο, αγωγή κατά της απεργίας κατέθεσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Εφόσον όμως η απεργία πραγματοποιηθεί, καθώς η καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

Ταξί: Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν και αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, τη 48ωρη απεργία τους.

Πλοία: Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε ότι τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο θα παραμείνουν δεμένα, λόγω συμμετοχής στην απεργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Εκτός των ΜΜΜ στην απεργία συμμετέχουν:

ΟΛΜΕ: Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) συντάσσεται με του άλλους κλάδους που κατέρχονται σε απεργία και καλεί σε συγκέντρωση τους καθηγητές στα δημόσια σχολεία, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Τράπεζες: Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανακοίνωσε πως θα απεργήσει στις 28 Φεβρουαρίου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οι εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) συμμετέχουν στην απεργία διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας Παύλος: Ο ιερέας που έγινε… influencer και… κάνει καριέρα στο Tik Tok

Εξάρχεια: Σήμερα η νεκροψία στο νεκρό βρέφος που βρέθηκε στον υπόνομο – Τι εξετάζουν οι Αρχές (Video)

The Mythologist: H ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα, η «παπαγαλία» της ιστορίας και η απαξίωση των αρχαιολόγων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:47