search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:02
MENU CLOSE

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη – Τον αποκάλεσε «υπηρέτη των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού»

27.02.2024 17:10
polakis-pierrakakis-1

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη που εισηγείται το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, αποκαλώντας τον «υπηρέτη των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού».

Ο πρώην υπουργός σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, χαρακτήρισε θλιβερό «να βλέπει κανείς ανθρώπους που υπηρέτησαν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ να έχουν αναλάβει το νεοφιλελεύθερο “πέρασμα” των ιδιωτικών Πανεπιστημίων». Σχολιάζοντας δε, φράση του υπουργού Παιδείας περί «τοτέμ», είπε: «Φέρνετε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήστε τις μπούρδες περί μη κερδοσκοπικών και τα περί τοτέμ, δεν είναι ο Πιερρακάκης ο μεγάλος Μανιτού που θα αναμορφώσει την Παιδεία». Σε άλλο δε, σημείο ανέφερε πως «δεν αξίζουν μια τρίχα από τα … παπούτσια μας αυτοί οι δήθεν άριστοι και οι γόνοι», αλλά και ότι «χτύπα ξύλο, αν πάθετε κάτι, ένας απόφοιτος αυτής της ιδιωτικής σχολής θα σας αναλάβει. Να δούμε τότε τι θα γίνει. Και ποιος θα κάτσει πάνω στο τοτέμ…».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φέρει την ευθύνη για την κατάργηση δημόσιων μεταλυκειακών προγραμμάτων για να «σπρώξει» πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια, ενώ –όπως είπε- ένας από τους λόγους που προωθείται η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η υπόγεια συμφωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τη CVC, στην οποία εργαζόταν η κόρη του πρωθυπουργού.

«Οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατούν τη γνώση για τον εαυτό τους για να κονομάνε», είπε και προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο θα «πέσει» στα δικαστήρια, αλλά και «από την πάλη των ανθρώπων που με την αξιοσύνη του μυαλού τους καταφέρνουν να μπουν στα δημόσια Πανεπιστήμια».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Αυγέρη: «Το καταστροφικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης»

Μιχαηλίδου: «100.000 συνταξιούχοι δουλεύουν και από αυτούς οι 36.000 το δηλώνουν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:59