search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:05
MENU CLOSE

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση δεν ήθελε φοιτητές στη συζήτηση για το νομοσχέδιο

27.02.2024 14:51
pierrakakis_2702_1920-1080_new

Μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης που αντέδρασε έντονα στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην καλέσει ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα κληθεί τελικά στην επόμενη συνεδρίαση ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών.

Η ανακοίνωση του καταλόγου των φορέων από τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Κέλλα, από την οποία απουσίαζαν φοιτητές και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, πυροδότησε αντιδράσεις

«Δεν έχετε καλέσει κανένα φοιτητή, γονείς και εργαζόμενους στα ΑΕΙ, καλείτε μόνον τους εργοδότες», είπε η Μερόπη Τζούφη από τη Νέα Αριστερά, ενώ και η Αφροδίτη Κτενά από το ΚΚΕ κάλεσε την πλειοψηφία να εκπροσωπηθούν οι φοιτητές. Τη κλήση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής ζήτησε ο Παύλος Πολάκης, με τον Διονύση Καλαματιανό να επισημαίνει πως «είναι κρίσιμο να καλούμε ανθρώπους των πανεπιστημίων».

Μετά τις αντεγκλήσεις, ο Χρήστος Κέλλας ανακοίνωσε την κλήση εκπροσώπου της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) αλλά και του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών, οι οποίοι θίγονται από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Τη δικογραφία από τη Λάρισα αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση, αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μητσοτάκης σε πρωθυπουργό Αρμενίας: Είμαστε πάντα με το Διεθνές Δίκαιο, με το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας κάθε κράτους (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:01