search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Ένταση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου και θέμα αντισυνταγματικότητας από την αντιπολίτευση

27.02.2024 12:01
pierrakakis-idiwtika-panepistimia-vouli

Ένταση με το καλημέρα επικράτησε στη Βουλή όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Πολιτειακή εκτροπή κατήγγειλε η αντιπολίτευση, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανοίγει, όπως καταγγέλθηκε επικίνδυνους δρόμους.

Τον χορό των επικρίσεων άνοιξε ο Διοσύνης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος», καθώς έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία του κράτους.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η Μερόπη Τζούφη από τη Νέα Αριστερά και ακολούθησε το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας.

Η ένταση κορυφώθηκε στην παρέμβαση του Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. «Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με τη ρύθμισή σας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην πρώην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι κατήργησε μεταλυκειακά δημόσια προγράμματα για να «σπρώξει» πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια.

«Ανοίγετε πολύ επικίνδυνους δρόμους», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά χαρακτήρισε υποχρέωση των βουλευτών να μην επιτρέψουν να την παραβίαση του Συντάγματος. «Αν ξεκινήσει η συζήτηση συναινούμε σε αυτή την παραβίαση», ανέφερε.

Ανοιχτός σε κάθε ιδέα και πρόταση –όπως είπε- δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και υποστήριξε ότι τα 176 από τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη όποιος λέει ότι δεν έχουμε ιδιωτική πρακτική εκπαίδευση στη χώρα μας, λέει ψέματα και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «για φεστιβάλ υποκρισίας και εμμονή σε έναν ιδεοληπτικό οριτζιναλισμό». Ο υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι σήμερα και από ένα αρρύθμιστο κολλέγιο παίρνεις μόρια για το ΑΣΕΠ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι με το νέο αυστηρό πλαίσιο που θεσπίζεται, στο τέλος της ημέρας θα έχει ρυθμιστεί αυτό το Ελντοράντο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά για φρεγάτα «Ύδρα»: «Μητσοτάκης-Δένδιας βάζουν την Ελλάδα στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή»

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας όφειλε να στείλει την επιστολή – Να σεβαστούμε την απόφαση του συνεδρίου (video)

ΚΚΕ για φρεγάτα «Ύδρα»: Πολύ επίκινδυνη εξέλιξη εμπλοκής – Να γυρίσει τώρα πίσω!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:59