search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:22
MENU CLOSE

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας όφειλε να στείλει την επιστολή – Να σεβαστούμε την απόφαση του συνεδρίου (video)

27.02.2024 11:42
spirtzis

Για τα όσα έγιναν στο συνέδριό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το μέλλον του κόμματος μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Κασσελάκη στην οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ’15 -’19 έχει κλείσει» ο Χρήστος Σπίρτζης είπε:

«Η ανανέωση είναι μια πολιτική διεργασία. Οφείλει κάθε κόμμα να κάνει ανανέωση. Το «Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ πέθανε, ζήτω ο νέος ΣΥΡΙΖΑ» είναι μια πράξη που πρέπει να οδηγήσει τον Πρόεδρο στο να βάλει άλλον πρόεδρο της ΚΟ, να παρακαλέσει τον Νίκο Παππά, τον Γιώργο Τσίπρα, όλους όσοι τον στήριξαν να κάνουν στην άκρη… Να φύγει ό,τι παλιό υπάρχει, αυτό δεν είπε; Το αποκλείω, (αν το κάνει) θα μείνει μόνος του με δέκα κλακαδόρους…»

«Το συνέδριο αποφάσισε και οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι – εγώ δεν συμφωνούσα με αυτό-, να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο, παρά το ό,τι έγινε και τη λυπηρή εικόνα του συνεδρίου δυστυχώς» ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, κάθε μέρα και το κόμμα και όλοι μας και ο πρόεδρος του κόμματος κρίνεται».

Ερωτηθείς για το αν το κόμμα θα πάει σε νέες εκλογές σε περίπτωση βαριάς εκλογικής ήττας στις ευρωεκλογές ανέφερε: «Δεν είναι φαρ ουέστ ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, η Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροή θα εισηγηθεί και θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα και θα δει τι θα κάνει».

Παράλληλα, απέκλεισε μια νέα διάσπαση του κόμματος, εκτός κι αν, όπως είπε, γίνουν κι άλλα πράγματα που περνάνε τις γραμμές. «Θεωρώ ότι θα πάμε μαζί».

Σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος όφειλε να στείλει την επιστολή.

«Είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το κόμμα, έπρεπε να προβληματιστούν όλοι που δεν ήρθε στο συνέδριο και να αναλογιστούν γιατί δεν ήρθε» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ για φρεγάτα «Ύδρα»: Πολύ επίκινδυνη εξέλιξη εμπλοκής – Να γυρίσει τώρα πίσω!

Νίκος Φίλης: Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει (Video)

Τσακαλώτος: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:21