search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:00
MENU CLOSE

«Στάχτη» κάνει η Ρωσία τα όπλα που στέλνει η Δύση στο Κίεβο – Βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο, «παραλύουν» οι μεταφορές

26.04.2024 15:44
ukraine-russia-1-new (2)

Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι χρησιμοποίησε πυραύλους και πυροβολικό για να στοχεύσει σιδηροδρομικές υποδομές και δυτικά όπλα που μεταφέρονται σιδηροδρομικώς στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας είπε ότι οι δυνάμεις της έπληξαν «δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό» που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς μία ημέρα νωρίτερα στην περιοχή του Ντόνετσκ και είχαν επίσης στοχεύσει σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Χάρκοβο.

Το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα εξαπέλυσε σειρά βομβαρδισμών στο ουκρανικό σιδηροδρομικό δίκτυο ενώ είπε πως η Μόσχα προετοιμάζει μια νέα επίθεση.

Οι σιδηροδρομικές υποδομές είναι κρίσιμης σημασίας για την Ουκρανία, τόσο για τις μεταφορές επιβατών, το εμπόριο και τον στρατό, επειδή από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς η εναέρια κυκλοφορία στην Ουκρανία έχει διακοπεί.

«Αυτά είναι κλασικού τύπου μέτρα πριν από μια επίθεση», τόνισε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Όπως είπε, στόχος «είναι να παραλύσουνε τις παραδόσεις, τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο δήμος του Κιέβου ανακοίνωσε σήμερα την επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στην ουκρανική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Οι αρχές της πόλης ξεκινούν να εκκενώνουν επειγόντως δύο νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων», ανακοίνωσε το δημαρχείο στο Telegram.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε την Τετάρτη ότι όλος ο εξοπλισμός και τα όπλα που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία «θα καούν» από τον ρωσικό στρατό.

O πρεσβευτής της Ρωσίας, προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση μετά την επικύρωση Μπάιντεν του νόμου με τον οποίο θα χορηγηθεί βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

«Η Αμερική έκανε την επιλογή της υπέρ του πολέμου. Πήρε το μέρος του κακού και υποστήριξε τον φασισμό. Προς όφελος του άπληστου και ακόρεστου στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θυσιάζει ζωές απλών ανθρώπων. Με την απόφασή τους, οι τοπικοί πολιτικοί ουσιαστικά καταδικάζουν ολόκληρη την Ουκρανία, την οποία χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας», είπε ο απεσταλμένος, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο.

«Η αμερικανική βοήθεια δεν θα σώσει τον Ζελένσκι. Νέα όπλα θα καταστραφούν και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν», σημείωσε ο Αντόνοφ.

Διαβάστε επίσης:

Ζου Σενγκάν: Η Κινέζα φωτογράφος μιλάει στο topontiki.gr για την τέχνη της – Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες

Λύθηκε μετά από 350 χρόνια το μυστήριο του «καταραμένου» ναυαγίου – Η ιστορία και οι ινδιάνικοι θρύλοι για το πλοίο που βυθίστηκε στη Λίμνη Μίσιγκαν (photos/video)

ΗΠΑ: Καθηγητής πλάκωσε στο ξύλο μαθητή που τον είπε «νέγρο» (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06