search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:55
MENU CLOSE

Συγκλονίζουν βίντεο-ντοκουμέντα από τα Τέμπη: «Βοήθεια, είμαστε από κάτω» – Οι ανατριχιαστικές κραυγές δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση

28.02.2024 18:12
tempi3-new

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη που είχε σαν τραγικό απολογισμό τον θάνατο 57 ανθρώπων, νέα βίντεο-ντοκουμέντα έρχεται στο φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις πρώτες στιγμές αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Στο πρώτο βίντεο ακούγονται τα ουρλιαχτά ανθρώπων που έχουν διασωθεί από το δυστύχημα και ζητούν βοήθεια, τη στιγμή που η φωτιά από την έκρηξη μετά τη σύγκρουση καίει μπροστά στα μάτια τους.

«Βοήθεια, είμαστε από κάτω βοήθεια», ακούγεται να φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι στο βίντεο. «Τι να κάνουμε…» αναρωτιούνται όσοι έχουν καταφέρει να βγουν ήδη από την αμαξοστοιχία και τραβούν το βίντεο που δημοσίευσε το Mega και η εκπομπή Live News.

Embed code

Επιβάτες άκουγαν άλλους επιβάτες να φωνάζουν βοήθεια οι οποίοι στη συνέχεια βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ή απανθρακωμένοι, αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες- πέρα από τα αίτια της σύγκρουσης- έχουν χαρτογραφήσει πού βρισκόταν ο κάθε επιβάτης.

Σρ δεύτερο βίντεο, που μετέδωσε η εκπομπή, είναι η στιγμή της αναχώρησης του τρένου από τον σταθμό Λαρίσης και μερικά λεπτά αργότερα γίνεται η σύγκρουση. Από κάμερα της Ολυμπίας Οδού φαίνεται η έκρηξη που ακολούθησε και το μεγάλο «μανιτάρι» της φωτιάς.

«Σύμφωνα με μία θεωρία, υπήρξε διασπορά των λαδιών των μετασχηματιστών των δύο τρένων και ανατινάχθηκαν. Έχει όμως αμφισβητηθεί διότι δεν αναφλέγονται έτσι. Μάλιστα, η κατασκευάστρια εταιρεία στο ερώτημα που έγινε αν οφείλεται όντως εκεί η έκρηξη, αρνήθηκε να απαντήσει» επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η «Καθημερινή» δημοσίευσε βίντεο που κατέγραψε τη μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62 από τη στιγμή της αναχώρησής της μέχρι τη σύγκρουση στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία και την τρομακτική έκρηξη που ακολούθησε.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία μετά το πόρισμα του εμπειρογνώμονα των συγγενών των θυμάτωνστο σημείο ανιχνεύτηκε ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων.

Η συγκεκριμένη χημική ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης και ο χώρος είχε καλυφθεί με χαλίκι.

Επισημαίνεται ότι στο κείμενο συμπερασμάτων της Επιτροπής Διερεύνησης γινόταν λόγος για «το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα

«Βαγόνι 3, θέση 74»: Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα Τέμπη

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Συγκινούν ο γιος και η σύζυγός του, η ανάρτηση Μπιμπίλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:52