search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:55
MENU CLOSE

Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα

28.02.2024 16:12
LARISA_OSE_MNHMEIO1
larissanet

Μια πορεία την οποία οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν κατάλληλα λόγω των ανάμεικτων συναισθημάτων που αναδύονται από τις εικόνες που μεταφέρουν τα τοπικά Μέσα πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία του ΟΣΕ.

Χιλιάδες κόσμου, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες, απλοί πολίτες, συμμετείχαν στην πορεία. Εκεί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας του μνημείου που είναι αφιερωμένο στις 57 ψυχές, οι οποίες χάθηκαν στην τραγωδία, αναφέρει το larissanet. που μας μεταφέρει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Οι στίχοι που τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό δρώμενο.

Φοιτητές και αγρότες ζητούν μαζί δικαίωση μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας

Επίσης, σγρότες με τα τρακτέρ τους και φοιτητές βρέθηκαν μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών…

Με αυτήν την συμβολική διαμαρτυρία ήθελαν να δηλώσουν πως όσα έγιναν την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 δεν πρόκειται να ξεχαστούν, ενώ ζήτησαν δικαίωση για τις ψυχές των 57 αδικοχαμένων.

Διαβάστε επίσης:

Μολότοφ και επεισόδια στο Σύνταγμα, τη Βουλή και την Ομόνοια – Πλήθος κόσμου στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (Photos / Video)

«Βαγόνι 3, θέση 74»: Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα Τέμπη

Τέμπη: «Αθάνατοι» φώναξαν οι συγγενείς στο ετήσιο μνημόσυνο – Ξέσπασε σε κλάματα ο ιερέας που διάβασε τα ονόματα των 57 θυμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:54