Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η κακοκαιρία Emil έφτασε και στην Αττική με αποτέλεσμα η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3) να έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, καθώς αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διαξάγεται με μεγάλη δυσκολία.
Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει πραγματοποιηθεί στην Παραλιακή προς Πειραιά στο ύψος της Καλαμακίου λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Σύμφωνα με το επικαιοποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:
Την Παρασκευή (1/3)
Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.
Β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Το Σάββατο (2/3)
Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν στην κεντρική Μακεδονία και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ παρουσίασε και έναν αναλυτικό χάρτη με τις βροχοπτώσεις.
«Στην κεντρική Μακεδονία και στη ΝΔ Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής για σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Περισσότερα στη μεσημβρινή επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου. Καλό μήνα σε όλους και χρόνια πολλά στην Πολιτική Προστασία, που σήμερα εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του.
Διαβάστε επίσης:
Ερμού: Δύο βαθιά τραύματα κατάφερε ο δράστης στη γυναίκα – Δεν τράπηκε σε φυγή
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.