search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:41
MENU CLOSE

Κέιτ Μίντλετον: Τι συμβαίνει με την πριγκίπισσα; – Η μυστικοπάθεια που οδήγησε σε θεωρίες συνομωσίας και σενάρια

04.03.2024 13:58
kate-middleton_0403_1920-1080_new
credit: AP

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη στο νοσοκομείο «για προγραμματισμένη εγχείριση στην κοιλιά», ακριβώς μία εβδομάδα μετά τα 42α γενέθλιά της, τον Ιανουάριο. Το Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η εγχείριση ήταν επιτυχής και ότι θα χρειαστεί χρόνο για να αναρρώσει στην κατοικία της στο Ουίνδσον. Έκτοτε όμως προέκυψαν κάποια ερωτήματα, που προκαλούνται κυρίως από την μυστικότητα που περιβάλλει το θέμα της υγείας της πριγκίπισσας Κέιτ και έχει πυροδοτήσει διάφορα σενάρια.

Μόλις προ ημερών, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν παρέστη στο μνημόσυνο για τον νονό του λόγω «προσωπικού ζητήματος» όπως ανακοινώθηκε. Κι αμέσως άρχισε η συνωμοσιολογία.

Το μυστήριο συντηρείται εν μέσω ανησυχιών για την υγεία του βασιλιά, που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Τι γνωρίζουμε

Η πριγκίπισσα εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic, στο Marylebone, στις 16 Ιανουαρίου. Την επόμενη μέρα το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι έγινε εγχείριση η οποία ήταν επιτυχημένη και εκτίμησε ότι θα έμενε στο νοσοκομείο 10-14 μέρες.

Στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν στον βρετανικό Τύπο η ανάρρωση θα διαρκούσε 2-3 μήνες.

Το παλάτι ανακοίνωσε ότι «με βάση τις ιατρικές συμβουλές δεν αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της παρά μετά το Πάσχα» και επισήμανε την επιθυμία της πριγκίπισσας να τηρηθεί το ιατρικό απόρρητο.

«Ως εκ τούτου το παλάτι του Κένσινγκτον θα ενημερώνει για την πορεία της υγείας της πριγκίπισσας όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες για να ανακοινωθούν», ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού.

Θεωρίες συνωμοσίας

Όμως με δεδομένο ότι η πριγκίπισσα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τα Χριστούγεννα, έχουν αρχίσει να γράφονται διάφορα σενάρια για την υγεία της.

«Στην πραγματικότητα μπορούμε να πούμε ότι τα ερωτήματα και οι θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ και την υγεία της είναι πλέον εκτός ελέγχου», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Ρίανον Μιλς, ρεπόρτερ του Sky News που καλύπτει τα θέματα της βασιλικής οικογένειας. Η Ρίανον Μιλς γράφει πως από το παλάτι την ενημέρωσαν πως είναι πολύ νωρίς για να διευκρινιστεί πότε θα κάνει δημόσια εμφάνιση η πριγκίπισσα και στο ερώτημα αν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να διαβάσουμε πίσω από αυτή την φράση, η απάντηση που έλαβε ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι».

Λάδι στη φωτιά

Αλλά ήρθε το επεισόδιο της 27ης Φεβρουαρίου για να ρίξει λάδι στη φωτιά. Τη μέρα εκείνη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επρόκειτο να παραστεί στο μνημόσυνο για τον νονό του, βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο βασιλιάς δεν παρέστη λόγω της θεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά ο Ουίλιαμ, μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχε προγραμματιστεί να είναι εκεί. Το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει ότι ο πρίγκιπας δεν θα πήγαινε στο μνημόσυνο «για προσωπικούς λόγους», χωρίς να διευκρινιστεί τι ακριβώς είχε προκύψει.

Πάντως στην ανακοίνωση αυτή, επειδή προφανώς είχε προβλεφθεί ότι θα ακούγονταν διάφορα σενάρια, αναφέρθηκε πως η Κέιτ «αναρρώνει και εξακολουθεί να είναι καλά».

Σύμφωνα με τη βασιλική ρεπόρτερ του Sky News, Ρίανον Μιλς, η απόφαση του πρίγκιπα «και η έλλειψη εξήγησης (για την απουσία του από το μνημόσυνο) απέδειξε πόσο υψηλού ρίσκου είναι η στρατηγική τους να παραμένουν σιωπηλοί». Επισημαίνεται μάλιστα ότι «το κενό πληροφόρησης» οδηγεί σε «φήμες και σεναριολογία».

«Αδηφάγα όρεξη για νέα»…

«Η αδηφάγα όρεξη για νέα για την πριγκίπισσα δεν ικανοποιείται από το γεγονός ότι ο βασιλιάς είναι πολύ πιο ανοιχτός μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο», έγραψε η Ρίανον Μιλς.  Οι ειδικοί σε θέματα της βασιλικής οικογένειας επισημαίνουν ότι οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες ως προς την τακτική του βασιλιά και την μυστικοπάθεια γύρω από την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Παρόλο που οι συγκρίσεις θεωρούνται ανισοβαρείς εφόσον από τη μία έχουμε έναν μονάρχη με πολλές ευθύνες και καθήκοντα κι από την άλλη μία πριγκίπισσα που όσο δημοφιλής κι αν είναι δεν έχει την ίδια θέση με τον βασιλιά.

Αλλά αυτή η παραδοχή δεν έχει σταματήσει τις θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Το βασικό ερώτημα είναι πότε θα επανεμφανιστεί η Κέιτ. Το Κένστινγκτον έθεσε ως ορόσημο την Κυριακή του Πάσχα, στις 31 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία κατά την παράδοση ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν την λειτουργία στο Ουίνδσορ. Προφανώς όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα εκεί, καθώς σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του παλατιού η ανάρρωση θα διαρκέσει 2-3 μήνες, δηλαδή η επανεμφάνιση της πριγκίπισσας θα γίνει στο διάστημα 16 Μαρτίου-16 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Αμερικανορωσική αποστολή, εν μέσω ψυχροπολεμικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (Photos/Video)

MI6: Αποκαλύψεις για τη ζωή ενός πράκτορα της βρετανικής αντικατασκοπείας – «Πιο συναρπαστική από ταινία του Τζέιμς Μποντ» (videos)

Σιγκαπούρη: Άντρας παραπονιόταν για πονόλαιμο – Είχε καταπιεί… ζωντανό χταπόδι (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32