search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:16
MENU CLOSE

«Mega Stories»: Η εκπομπή τιμά τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη

04.03.2024 18:46
melina

Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, της Ελληνίδας με την πολυσχιδή προσωπικότητα και τη διεθνή ακτινοβολία, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από το θάνατο της (6/3/1994) θα παρουσιάσει η Δώρα Αναγνωστοπούλου σήμερα στην εκπομπή «Mega Stories» (Mega, 00.10).

Η δημοσιογράφος συνάντησε ανθρώπους από τον στενό πυρήνα του περιβάλλοντος της σημαντικής καλλιτέχνιδας και διορατικής πολιτικού, οι οποίοι περιγράφουν ανασυνθέτουν με μαρτυρίες τους τη ζωή, τις ιδέες και το έργο της, την ιστορία της γυναίκας που ξεκίνησε και εμπνέει έως σήμερα το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν η επιστήθια φίλη της Μανουέλα Παυλίδου, από το σπίτι της Μελίνας στην Επίδαυρο, η οποία μοιράζεται για πρώτη φορά προσωπικές μνήμες και άγνωστες στιγμές, η τηλεοπτική παραγωγός και συνεργάτιδά της στο Υπουργείο Πολιτισμού, Φρόσω Ράλλη, η οποία επίσης συνδέθηκε με τη Μελίνα με βαθιά φιλία, το μέλος του ΔΣ του «Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη» Νίκη Λαλιώτη, και ο φίλος της και πρόεδρος του Ιδρύματος Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Το Mega έκανε το «νταμπλ» το Σαββατοκύριακο

OPEN: Στον «αέρα» από σήμερα το τηλεπαιχνίδι «Next please» (Photo)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας» έναντι 8,1 εκατ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50