search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:43
MENU CLOSE

Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο πρώην σύμβουλος Ανδρουλάκη, Σωτήρης Σέρμπος – Υποψήφιοι και οι Πατουλίδου, Εξαδάκτυλος και Αγγελόπουλος

04.03.2024 15:28
sotiris Serbow – nd- new

Μία ακόμα διεύρυνση στο χώρο της κεντροαριστεράς κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του διεθνολόγου και αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρη Σέρμπου, πρώην σύμβουλου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Nέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Σέρμπο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς να μεσολαβήσει τρίτο πρόσωπο, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται προσωπικά εδώ και πολύ καιρό.

Σε εκείνο το ραντεβού ο πρωθυπουργός είχε εκμυστηρευθεί τις σκέψεις του στον κ. Σέρμπο για την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, του περιέγραψε το πολιτικό σκεπτικό αυτής της συμμετοχής και στη συνέχεια περίμενε την απάντηση του.

Ο κ. Σερμπος,  σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε την τελική του απόφαση να πει το «ναι» στον πρωθυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες και σήμερα έγινε η τελική συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του αναμένεται τις επόμενες μέρες .

Περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σωτήρης Σέρμπος είχε στείλει επιστολή παραίτησης από τη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Οι λόγοι της παραίτησης ήταν αρχικώς το θέμα της Ουκρανίας, καθώς ο κ. Σέμπος διαφωνούσε με την διφορούμενη στάση του ΠΑΣΟΚ τότε, αλλά και ευρύτερα θέματα γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Σερμπος ήταν από εκείνους που πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί και να διεκδικήσει κεντρώους ψηφοφόρους που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία και όχι να αλληθωρίζει προς τα αριστερά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν παραιτήθηκε ο κ. Σερμπος από διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ήταν συμφοιτητές στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο και ότι ο κ. Σερμπος με την παραίτηση του  «πρόδωσε» τον συμφοιτητή και φίλο του.

Ή αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική, αφού ο κ. Σέρμπος δεν έχει ούτε ένα πτυχίο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, μιας και έχει σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και την Αθήνα, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο της Θράκης. Κατά αυτή την έννοια, κοινά φοιτητικά χρόνια των δύο δεν υπήρξαν ποτέ. 

Εκτός του κυρίου Σέρμπου, στο ευρωψηφοδέλτιο της νέας Δημοκρατίας κλείδωσε η συμμετοχή άλλων τρίων προσώπων, του πρόεδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλη Αγγελόπουλου, του  πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάση Εξαδάκτυλου και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνιώδης αντιπερισπασμός από τη ΝΔ για το θέμα Ασημακοπούλου: Κατηγορεί τον Αρβανίτη ότι έγραψε το ψήφισμα της Ευρωβουλής

ΣΥΡΙΖΑ: Με εκδήλωση ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η προεκλογική εκστρατεία – Ζητούν εξηγήσεις από Κεραμέως για τη διαρροή στοιχείων

Διακριτικές αποστάσεις της κυβέρνησης από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:42