search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Οι εξωγήινοι που… ζουν στη Γη, η πυραμίδα στην Αλάσκα, το όρος Σάστα και η… δόνηση της Σελήνης (Video)

05.03.2024 10:47
allien

Το ζήτημα των Εξωγήινων (Aliens) απασχολεί την κοινή γνώμη διαχρονικά, και το μυστήριο μεγαλώνει καθώς τα ερωτήματα που γεννιούνται μένουν αναπάντητα. Υπάρχουν Εξωγήινοι; Τί είναι όλες αυτές οι πτητικές μηχανές που υπερβαίνουν την ανθρώπινη τεχνολογία, και εμφανίζονται στους ουρανούς;  

Τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα, υπήρχαν κάποιες θεάσεις UFO (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), αλλά οι υποθέσεις αυτές καταχωρούνταν με κάποια απλή μαρτυρία ή με μια κακής ποιότητας φωτογραφία. Πολλοί μάρτυρες τέτοιων φαινομένων δίσταζαν να καταθέσουν, φοβούμενοι ότι θα βλάψουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Και είχαν δίκιο! Υπήρξαν εκατοντάδες πολίτες των ΗΠΑ που έγιναν μάρτυρες τέτοιων φαινομένων και επειδή το δημοσιοποίησαν δέχτηκαν τη χλεύη των συμπολιτών τους. Το ίδιο έγινε και με δεκάδες αεροπόρους τόσο της Πολιτικής όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, των οποίων η μαρτυρία είχε άλλη βαρύτητα, λόγω της εμπειρίας τους.

Αυτά τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κάποτε αποκαλούσαμε UFO, τώρα ονομάζονται UAP (Unidentified Anomalous Phenomena), και οι θεάσεις τους έχουν γίνει όλο συχνότερες και ευκρινέστερες, καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα καμερών, αλλά και χιλιάδες drones που εποπτεύουν ολόκληρες περιοχές.   

Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένας σοβαρός αντίλογος, ο οποίος λέει: «Είναι πρακτικά αδύνατον να ταξιδέψουν μέχρι εδώ εξωγήινοι, όσο προηγμένη τεχνολογία και να διαθέτουν».

Σ’ αυτό συνεπικουρεί και το «παράδοξο» του Ιταλού φυσικού, Ενρίκο Φέρμι, το οποίο λέει: «Αν υπήρχαν Εξωγήινοι, γιατί δεν έχουν επισκεφτεί τη Γη; Γιατί δεν υπάρχει καμία ένδειξη της Εξωγήινης ευφυίας;».

Μήπως οι Εξωγήινοι ζουν στη Γη;

Έχοντας λοιπόν από τη μια το «παράδοξο του Φέρμι» και από την άλλη τις ολοένα αυξανόμενες θεάσεις UAP, οι οποίες καταγράφονται από κάμερες, οι ερευνητές άρχισαν να επικεντρώνονται σε μια νέα κατεύθυνση: «Μήπως οι Εξωγήινοι ζουν στη μέσα στη Γη ή μέσα στα βάθη των Ωκεανών;»

Η σκοτεινή Πυραμίδα της Αλάσκα

Η Αλάσκα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ. Διαθέτει την υψηλότερη κορυφή των ΗΠΑ, και οι ακτογραμμή της είναι μεγαλύτερη από το σύνολο όλων των ακτών όλης της υπόλοιπης χώρας. Καθώς όλη αυτή η περιοχή είναι σχεδόν ακατοίκητη, πολλοί ερευνητές υποψιάζονται ότι μπορεί να κρύβει ενδείξεις Εξωγήινης ζωής.

Αυτό γίνεται διότι έχουν παρατηρηθεί πολλά ανεξήγητα φαινόμενα, ενώ έχουν παρατηρηθεί και πολλοί οργανισμοί που εμπίπτουν στην κατηγορία των cryptids.

Επίκεντρο των ερευνών είναι το βουνό Μάουντ Χέις (Mount Hayes). Εκεί υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για παράξενα φώτα κοντά στην κορυφή του βουνού, αλλά και πολλές μαρτυρίες για UAP φαινόμενα και άγνωστα σκάφη. Όμως δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί στην κορυφή του βουνού αυτού, ούτε γήινα σκάφη που να επισκέπτονται την κορυφή του. Οπότε, τί γυρεύουν αυτά τα άγνωστα σκάφη και περιφέρονται γύρω από την κορυφή του Μάουντ Χέις;

Τελικά, ένα έγγραφο της CIA, το 1995, αποκάλυψε ότι το Μάουντ Χέις, ήταν το επίκεντρο ενός μυστικού project, με την κωδική ονομασία: «STARGATE».

Η μελέτη του εγγράφου αυτού, έφερε την έρευνα στα έγκατα του Μάουντ Χέις, όπου πιθανολογείται πως υπάρχει μια μυστική βάση, πιθανότατα Εξωγήινη.

Όσο κι αν ακούγεται τρελό να υπάρχει Εξωγήινη βάση στην Αλάσκα, το 1992, Αμερικανοί επιστήμονες γεωλόγοι, ανίχνευσαν μια μυστηριώδη πυραμίδα κάτω από το Μάουντ Ντενάλι (Mount Denali), που βρίσκεται 130 μίλια νοτιοδυτικά του Μάουντ Χέις.

Η πυραμίδα έχει ύψος 550 πόδια, και η βάση της βρίσκεται 150 πόδια κάτω από το έδαφος! Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η πυραμίδα αυτή είναι μια τεχνητή κατασκευή. Είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την πυραμίδα της Γκίζας, στην Αίγυπτο, και είναι κατασκευασμένη από μαύρη πέτρα.

Η δημοσιογράφος Λίντα Μούλτον Χάου, ερευνώντας την υπόθεση, πήρε συνεντεύξεις από ντόπιους, κάποιος από τους οποίους υποστήριξε ότι ο πατέρας του που δούλευε στην εταιρεία «Western Electric» σαν εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός, είχε μπει κάποτε στην πυραμίδα.

Του είπε ότι μπήκε από ένα αναβατόριο που υπήρχε στην πλαγιά, και το οποίο τον κατέβασε στον πάτο μιας πυραμίδας. Όταν οι πόρτες του αναβατόριου άνοιξαν βρέθηκε σε μια τεράστια έκταση με γραφεία και μηχανήματα που διαχειρίζονταν τεράστια φορτία ενέργειας. Φορτία που ήταν ικανά να ηλεκτροδοτήσουν όλο τον Καναδά. Τελικά πρόκειται για έναν γιγάντιο μετατροπέα ενέργειας; Κανείς δεν ξέρει αφού η πρόσβαση στην περιοχή απαγορεύεται.

Το όρος Σάστα

Άλλη μια περίεργη τοποθεσία είναι το όρος Μάουντ Σάστα (Mount Shasta) στην Καλιφόρνια. Το βουνό είναι απομεινάρι ηφαιστείου, και εκεί διαδραματίζονται κατά καιρούς πολλές περίεργες υποθέσεις.

Ο Νικ Πόουπ, επιτετραμμένος του υπουργείου Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας, για θέματα Εξωγήινης παρουσίας, υποστηρίζει ότι στο όρος Σάστα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες για θεάσεις UFO, για ιδιόμορφα παραφυσικά φαινόμενα, και παράξενες εξαφανίσεις ατόμων. Οι φυλές των ιθαγενών Ινδιάνων (Σάστα, Γουίντου, Μόντοκ, Καρούκ) που ζούσαν εκεί για τουλάχιστον 12 αιώνες, έχουν πολλές δοξασίες για το βουνό αυτό.

Συγκεκριμένα μιλούν για ουράνια όντα που προσγειώθηκαν στη Γη και έθεσαν τις βάσεις του πολιτισμού. Μιλούν για τον μέγα ουράνιο ηγέτη Σκελ που κατέβηκε από τους ουρανούς και από τότε ζει μέσα στο όρος Μάουντ Σάστα.

Η μεγαλύτερη θέαση UFO έγινε το 2008, όταν οι κάτοικοι είδαν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που έμοιαζε με φωτεινή μέδουσα και αφού περιπλανήθηκε πάνω από την μικρή πόλη Μακλάουντ, εξαφανίστηκε με ασύλληπτη ταχύτητα προς τον ουρανό.

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα, ο Τζακ -Αετομάτης- Θομ, ο γηραιότερος της φυλής των Καρούκ, είδε το όρος Σάστα να ανοίγει στα δύο, να βγαίνει ένα σκάφος που πέταξε στον ουρανό, κι ύστερα το βουνό έκλεισε ξανά αργά αργά.

Καθώς υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες μέσα στα χρόνια, οι ερευνητές δεν αποκλείουν να υπάρχει μια μόνιμη Εξωγήινη παρουσία στα έγκατα του όρους Σάστα.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο ερευνητής συγγραφέας Ουίλιαμ Χένρι, και ο ντόπιος ιστορικός Ντάστιν Νάεφ, έκαναν έρευνα στο «Σπήλαιο του Πλούτωνα» που βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Σάστα. Στο μέρος αυτό, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για τη θέαση παράξενων όντων τα οποία βγαίνουν από τα έγκατα του βουνού.

Με το πέρασμα των χρόνων έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη αφήγηση που υποστηρίζει ότι βαθιά στα σπήλαια και τα τούνελ του όρους Σάστα υπάρχει ένας άλλος πολιτισμός ή ότι υπάρχει μια «αστρική πύλη» του χωροχρόνου. Οι γεωμαγνητικοί χάρτες της περιοχής δείχνουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο αρνητικό μαγνητικό πεδίο, δηλαδή μια μαγνητική ανωμαλία που περιβάλει το όρος Σάστα.

Πάντως -εδώ και αιώνες- υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες για όντα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα στα τοιχώματα των σπηλαίων και των τούνελ αυτού του βουνού.

Η Σελήνη

Στις 20 Νοεμβρίου του 1969, οι Αμερικανοί αστροναύτες Πιτ Κόνραντ και Άλαν Μπιν, της αποστολής, «Apollo 12», έμπαιναν στην ιστορία, αφού γίνονταν ο τρίτος και τέταρτος άνθρωπος αντίστοιχα που πατούσαν το πόδι τους στη Σελήνη. Όταν επέστρεψαν στο μητρικό σκάφος, απελευθέρωσαν τη σεληνιακή άτρακτο αφήνοντάς την να πέσει και να συντριβεί στην επιφάνεια της Σελήνης, σε μικρή σχετικά απόσταση από τον σεληνιακό σεισμογράφο που είχαν προηγουμένως εγκαταστήσει.

Τότε, συνέβη κάτι απρόσμενο. Η Σελήνη άρχισε να δονείται και να αντηχεί για μία ώρα σχεδόν!

Ο Βέρνερ φον Μπράουν, που ήταν επικεφαλής της NASA, εξεπλάγη και αποφάσισε στην επόμενη αποστολή, του «Apollo 13», να ρίξουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι (βάρος) του πυραύλου στην επιφάνεια της Σελήνης, για να δει πώς αντιδρά.

Τότε, η Σελήνη αντήχησε σαν «γκονγκ» για περίπου 3 ώρες, ενώ η δόνηση έφτασε σε βάθος 20 μιλίων.

Αυτό, ήταν απρόσμενο. Η επιφάνεια της Σελήνη είναι φτιαγμένη κυρίως από βασάλτη, που είναι μεν ελαφρύς, αλλά απορροφά άριστα τους κραδασμούς. Αν όλη η Σελήνη ήταν φτιαγμένη από το πέτρωμα αυτό (βασάλτη) θα απορροφούσε τον κραδασμό.

Η παρατεταμένη δόνηση και η αντήχηση έδειξε ότι η Σελήνη δεν είναι συμπαγής, κάτι που αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τους πλανήτες. Η ανακάλυψη ότι η Σελήνη είναι κοίλη (κούφια), αλλάζει ότι ξέραμε για τη φυσική των πλανητών.

Το 1966, ο Καρλ Σάγκαν ισχυρίστηκε ότι βάσει των όσων ξέρουμε, ένας φυσικός δορυφόρος δεν μπορεί να είναι κοίλος (κούφιος). Αυτό υπονοεί ότι πιθανότατα η Σελήνη είναι τεχνητή. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να είναι μια τεχνητή κατασκευή. Μπορεί δηλαδή να είναι μία καμουφλαρισμένη διαστημική βάση.

Αυτό έχει μια βάση, γιατί αν κάποιοι Εξωγήινοι ήθελαν να αποικίσουν τη Γη, η Σελήνη είναι το τέλειο παρατηρητήριο, και το τέλειο εφαλτήριο για πιθανά ταξίδια σε άλλους πλανήτες.

Ίσως λοιπόν ο χαρακτηρισμός των αρχαίων Ελλήνων που μιλώντας για την αρχαιότατη καταγωγή των Αρκάδων έλεγαν πως είναι «προσέληνοι» (πριν από την εμφάνιση της Σελήνης), αποδειχθεί αληθινός.

Ένα άλλο πεδίο έρευνας για την εξωγήινη ζωή, είναι οι Ωκεανοί, που αποτελούν το 70% της Γης, και είναι στην πλειονότητά τους βαθύτατοι και ανεξερεύνητοι.

Μήπως λοιπόν οι Εξωγήινοι αποδειχθούν τελικά Εσωγήινοι;    

 Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός: Το Ελ Νίνιο θα οδηγήσει σε – ακόμα – υψηλότερες θερμοκρασίες

Γερμανία: Έληξε η ομηρία σε νοσοκομείο – Εξουδετερώθηκε η 65χρονη δράστης

Γιατί εκνευρίστηκε ο Νετανιάχου με το ταξίδι ενός υπουργού του στις ΗΠΑ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09