search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Τέμπη: Η Μιλένα Αποστολάκη «ισοπέδωσε» Πέτσα και Πορτοσάλτε για τα φάουλ της εξεταστικής επιτροπής

05.03.2024 18:24
milena apostolaki 876- new

Σε αντιπαράθεση για τα φάουλ της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών ήρθαν στον ραδιοφωνικό αέρα του Σκάι η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και ο Στέλιος Πέτσας από την κυβερνητική πλειοψηφία, με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να απαντά με επιχειρήματα στις προσπάθειες τόσο του βουλευτή της ΝΔ όσο και του παρουσιαστή της εκπομπής Άρη Πορτοσάλτε να αποδομήσουν τις κυβερνητικές ευθύνες για το δυστύχημα, αλλά και για τη διαχείριση του τόπου του δυστυχήματος.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής επιτροπής την άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, κυρίως γιατί δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η κ. Αποστολάκη ανέφερε ότι το κομμάτι της δικογραφίας που ήρθε στη Βουλή από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας είναι ελλιπέστατο, καθώς λείπουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, λείπουν οι καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων και επίσης από άλλους κρίσιμους μάρτυρες που εστάλησαν οι καταθέσεις τους λείπουν κρίσιμα συνημμένα έγγραφα που προσκόμισαν.

Όσον αφορά στο πόρισμα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717, η κ. Αποστολάκη ανέφερε ότι η μη ολοκλήρωση της έχει αιτιώδη συνάφεια με την τραγωδία των Τεμπών και για αυτή τη σύμβαση ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κακούργημα του Κώστα Καραμανλή και για πλημμέλημα του Χρήστου Σπίρτζη.

Στο  «ειρωνικό» ερώτημα του Άρη Πορτοσάλτε ότι η ευρωπαϊκή Εισαγγελία είπε ότι ο τέως υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ήταν στο σταθμαρχείο το βράδυ του δυστυχήματος ή ο σταθμάρχης, η κ. Αποστολάκη απάντησε ότι στο σταθμαρχείο δεν μπορεί να βρίσκεται ένας υπουργός, στο σταθμαρχείο βρίσκεται ένας σταθμάρχης, ο οποίος μετατάχθηκε παρανόμως, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του νομικού συμβουλίου του κράτους και σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή προσπάθησε να τον αντικρούσει.

Όσον αφορά στο μπάζωμα των Τεμπών, στις παρατηρήσεις Πέτσα ότι δεν έγινε μπάζωμα, αλλά οι αρχές προχώρησαν σε στρώση χαλικιού για να πατήσουν οι γερανοί και να μεταφέρουν τα βαγόνια, η κ. Αποστολάκη απάντησε ότι έχουμε ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη διερεύνηση του χώρου, ακόμη και σήμερα βρίσκονται εκεί γενετικό υλικό και ανθρώπινο λίπος και δεν πείθουν οι απαντήσεις περί γαρμπιλιού και χαλικιού, δεν έχουμε ούτε καν τον εντολέα του μπαζώματος.

«Ο κ. Αγοραστός όταν ρωτήθηκε από την Επιτροπή ποιος του έδωσε την εντολή να επέμβει η περιφέρεια στον τόπο του δυστυχήματος επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, μιας και είναι ήδη κατηγορούμενος, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το ζήτημα αυτό» κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Καβγάς στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ: Για «κοπτοραπτική» κατηγόρησε τον Κωνσταντινόπουλο ο Ανδρουλάκης – «Χοντρό» παρασκήνιο

Φάμελλος στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, συνδέεται με τα θέματα του κράτους δικαίου

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική παρέμβαση για τα email σε αποδήμους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42