search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:28
MENU CLOSE

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust» – Πότε θα δικαστεί ο Alec Baldwin (photos/videos)

07.03.2024 10:57
Reed_diki

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ (Hannah Gutierrez Reed), η υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία «Rust» όπου σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς (Halyna Hutchins) από τον Άλεκ Μπάλντουιν τον Οκτώβριο του 2021, κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η 42χρονη Hutchins, σκοτώθηκε όταν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουιν σε μια πρόβα της ταινίας πυροβόλησε με αληθινή σφαίρα στο πλατό του γουέστερν, στο Νέο Μεξικό.

Με τις διαβουλεύσεις να διαρκούν λιγότερο από τρεις ώρες οι ένορκοι του First Judicial District Court στη πόλη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους έπειτα από δύο εβδομάδες καταθέσεων σχετικά με τα κενά στα γυρίσματα της ταινίας αναφέρει το Variety.

«Αυτή η υπόθεση αφορά συνεχείς, ατελείωτες παραλείψεις ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου», δήλωσε ο εισαγγελέας Kari T Morrissey κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης.

Η Gutierrez-Reed ήταν «αμελής», «απρόσεκτη» και «απερίσκεπτη» όταν δεν πρόσεξε ότι οι αληθινές σφαίρες είχαν αναμιχθεί με ψεύτικες σφαίρες σε ένα κουτί με πυρομαχικά στο πλατό, είπε η κ. Morrissey στους ενόρκους.

Η οπλουργός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μήνες ενώ ο δικηγόρος της Τζέισον Μπόουλς (Jason Bowles) δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση. «Τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για αυτή την απόφαση», δήλωσε έξω από το δικαστήριο ο Μπόουλς φανερά απογοητευμένος. «Υπήρχαν πολλές εικασίες, πολλές υποθέσεις».

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, η δικαστής Μέρι Μάρλοου Σόμερ (Mary Marlowe Sommer) διέταξε την προφυλάκιση της οπλουργού.

Όπως σημειώνει το Reuters, τη στιγμή που οι αστυνομικοί οδηγούσαν την 26χρονη εκτός αίθουσας, μετά την ετυμηγορία, γύρισε προς την μητέρα της που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και την καθησύχασε λέγοντας της ότι όλα θα πάνε καλά.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η Gutierrez-Reed δεν είχε διασφαλίσει ότι το όπλο ήταν γεμάτο μόνο με ψεύτικες σφαίρες – ψεύτικες σφαίρες που χρησιμοποιούνται για να μοιάζουν και να ακούγονται σαν πραγματικές.

Ο πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της ταινίας Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και η δίκη του θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα του Νέου Μεξικού που περιήλθαν στην κατοχή του PEOPLE.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ανάρπαστοι οι Έλληνες οδηγοί λεωφορείων – Οι μισθοί, οι παροχές και οι προϋποθέσεις

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί τον Μπάιντεν σε ντιμπέιτ με τον αέρα της «Σούπερ Τρίτης»

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες στην επίθεση των Χούθι στο εμπορικό πλοίο True Confidence

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31