search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:28
MENU CLOSE

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Οι τελευταίες στιγμές της «μητέρας της Ιταλίας» – Τι συνέβη με την περιουσία της (photos/videos)

07.03.2024 16:01
lollobrigida_0703_1460-820_new
credit: AP

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είχε πει κάποτε ότι «κάνει τη Μέριλιν Μονρό να δείχνει σαν τη Σίρλεϊ Τεμπλ» και γοήτευε όποιον έβρισκε μπροστά της – από τον μεγιστάνα Χάουαρντ Χιούτζις μέχρι τον Φιντέλ Κάστρο. Όμως όταν η μεγάλη Τζίνα Λολομπρίτζιντα έφτανε στο τέλος, έχοντας δίπλα της το μοναδικό παιδί της, που της κρατούσε το χέρι, του είπε κάποια πράγματα που δεν περίμενες ν’ ακούσεις από ένα ίνδαλμα του Χόλιγουντ, αλλά από μια γυναίκα που κοιτούσε πίσω, στο παρελθόν, με λύπη.

Όταν ήταν ήδη αρκετά μεγάλη, η Τζίνα Λολομπρίτζιντα παραδέχτηκε πως είχε μεγάλη αδυναμία στους νεότερους άνδρες. Και ο τελευταίος ήταν αυτός που δεν της άφησε τίποτα.

Ο 36χρονος Αντρέα Πιατζόλα, που συγκατοικούσε με την Τζίνα Λολομπρίτζιντα στο τέλος της ζωής της, είχε μπει στο σπίτι της όταν ήταν 21 χρόνων και έψαχνε για δουλειά. Αυτός ο άνθρωπος που η Τζίνα Λολομπρίτζιντα τον εμπιστεύτηκε απόλυτα, της άρπαξε εκατομμύρια δολάρια, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.

Ο Πιατζόλα είχε καταφέρει να γίνει απαραίτητος στη ζωή της Τζίνα Λολομπρίτζιντα, ήταν κάτι παραπάνω από προσωπικός βοηθός και κατηγορήθηκε ότι «έκανε πλύση εγκεφάλου» στη μεγάλη σταρ για να αρπάξει την περιουσία της – μετρητά, αυτοκίνητα και κοσμήματα.

Εκτός από το ροζ παλάτι που είχε κοντά στη Ρώμη, με τα δέκα υπνοδωμάτια, η Τζίνα Λολομπρίτζιντα είχε άλλα τρία διαμερίσματα στην πόλη, ένα σπίτι στο Μόντε Κάρλο, ένα καλλιτεχνικό στούντιο στην Τοσκάνη και χρυσαφικά, έργα τέχνης και αντίκες συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 95 χρόνων, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας αυτής είχε εξανεμιστεί.

Ο γιος της, Μίλκο Σκόφιτς, που δεν είχε δει την μητέρα του πέντε χρόνια αφότου ο Πιατζόλα είχε μπει στη ζωή της, λέει ότι το τέλος της ήταν θλιβερό. «Ένα από τα τελευταία πράγματα που μου είπε ήταν “έκανα τα πάντα λάθος”. Ήταν πολύ, πολύ φορτισμένη συναισθηματικά γιατί δεν με είχε δει για αρκετό καιρό. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκε όσα είχε χάσει και ότι ζούσε μέσα στο ψέμα», λέει ο Μίλκο Σκόφιτς.

Η επανένωση του Μίλκο Σκόφιτς με τη μητέρα του έγινε στη Ρώμη. Η γυναίκα που κάποτε έλεγε πως είναι «η μητέρα της Ιταλίας», κατάφερε τουλάχιστον να αφήσει την τελευταία της πνοή στην πόλη με την οποία είχε ταυτιστεί.

«Κρατούσα το χέρι της… Δεν υπήρξε καμία στιγμή που να μπορείς να πεις ότι κάτι κατάλαβε. Δεν υπήρχε ειρήνη. Αυτά γίνονται στις ταινίες του Χόλιγουντ και η ζωή δεν είναι ταινία», λέει ο γιος της Τζίνα Λολομπρίτζιντα, προσθέτοντας ότι «αυτός ο δειλός (ο τελευταίος σύντροφός της) δεν ήταν εκεί. Της πήρε τα πάντα και ξαφνικά όταν κατάλαβε ότι δεν επικοινωνούσε, μια μέρα πριν πεθάνει, έφυγε και δεν ξαναγύρισε».

Όταν άνοιξε η διαθήκη της μεγάλης σταρ αποκαλύφθηκε ότι είχε μοιράσει την περιουσία της ανάμεσα στον γιο της και τον τελευταίο σύντροφό της, αλλά είχαν μείνει ελάχιστα χρήματα. Τα περισσότερα είχαν κάνει «φτερά» και είχε φροντίσει γι’ αυτό ο Πιατζόλα.

Διαβάστε επίσης:

Η ρωσική επίθεση στην Οδησσό είχε ίσως ως στόχο τον Ζελένσκι ή τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέει Ουκρανός σύμβουλος

Πρίγκιπας Χάρι: Πρώην στρίπερ έβγαλε σε δημοπρασία το εσώρουχο που φορούσε σε πάρτι στο Λας Βέγκας (photos/video)

Κύπρος: Τριπλό σκάνδαλο σε μοναστήρι – Οι σεξουαλικές συνευρέσεις, τα ψεύτικα «θαύματα» και το χρηματοκιβώτιο με τις 800.000 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25