search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Πρωταγωνίστησε στα γυναικεία θέματα το ΠΑΣΟΚ στη Ρώμη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2324
07-03-2024
10.03.2024 17:17
pasok_rwmi

Στο συνέδριο των Ευρωσοσιαλιστών στη Ρώμη το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε σε μία από τις εκδηλώσεις τους. Αυτή αφορούσε τον φεμινισμό. Συζητήθηκαν θέματα όπως η γυναικεία εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το συνεχές της έμφυλης βίας και οι διαστάσεις της, καθώς και οι ορατές και αόρατες ανισότητες με μια διαθεματική ματιά. Στο πάνελ συμμετείχε η πρόεδρος των PES Women Ζίτα Γκουρμάι.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν στοιχείο της εκδήλωσης; Επειδή τον συντονισμό τον έκανε η Βάσια Μαδέση, συντονίστρια του Φεμινιστικού Δικτύου των Young European Socialists (YES) και αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας του κόμματος. Η εκδήλωση έγινε στο ιταλικό Κοινοβούλιο και το «παρών» έδωσαν η 37χρονη πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιταλίας Έλι Σλάιν και ο υποψήφιος των PES για την προεδρία της Κομισιόν Νίκολας Σμιτ.

Διαβάστε επίσης:

Να χαρούμε μέτρα για τον σιδηρόδρομο…

Δεν αρέσει στον Καρανίκα το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι: «Ούτε κάτι να λικνιστούμε»

Για απώλειες στην ευρωκάλπη ετοιμάζονται στη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:38