search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Καταδικάζει την τρανσφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους

11.03.2024 21:29
transfoviki_epithesi_thessaloniki
Screenshot youtube

Ψήφισμα καταδίκης της τρανσφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε δύο άτομα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα ήταν πρόταση της δημοτικής παράταξης «Πόλη Ανάποδα». Υπέρ ψήφισαν όλες οι παρατάξεις και λευκό οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voria.gr.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο σαφή τρόπο τη φασιστική και ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν στο κέντρο της πόλης μας δύο κουίρ άτομα, από μια φασίζουσα ομάδα, νεαρών -δυστυχώς- ατόμων.

Καταδικάζει επίσης τις παρόμοιες απειλές που δέχονται οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα κορμιά” το οποίο προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς αντίστοιχες ακροδεξιές συμμορίες καλούν σε εκδήλωση μίσους την ώρα της προβολής.

Είναι πολιτική και θεσμική μας υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα φοβάται να περπατά στους δρόμους της πόλης μας, εξαιτίας της καταγωγής ή της εμφάνισής του, να εξασφαλίσουμε ότι καμία σκοταδιστική ή φασίζουσα ομάδα δεν θα επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας».

Το βίντεο της επίθεσης όπως «αλιεύτηκε» από το Thestival.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ακραία ομοφοβικές εικόνες στην Κέρκυρα – Ο καρνάβαλος «Κασσελάκης» με γυναικεία εσώρουχα και κόκκινα χείλη

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες – Σταθερή η θερμοκρασία

Πώς εξαφανίστηκε ο γιος του παλαιοχριστιανού: Η ανακοίνωση της δομής φιλοξενίας του 15χρονου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09