search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:16
MENU CLOSE

Ακραία ομοφοβικές εικόνες στην Κέρκυρα – Ο καρνάβαλος «Κασσελάκης» με γυναικεία εσώρουχα και κόκκινα χείλη

11.03.2024 20:53
karnavalos

Απαράδεκτες εικόνες καταγράφηκαν στην Κέρκυρα, όπου πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων – για να μαθαίνουν τα παιδιά – στα Μωραΐτικα έδωσαν ρεσιτάλ ομοφοβίας με το περιτύλιγμα της σάτιρας, ταυτόχρονα σχεδόν με τα τρανφοβικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης.

Καρικατούρα καρνάβαλος στη «γιορτή» ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, απεικονιζόμενος με χυδαίο τρόπο, με μια φωτογραφία του βαμμένη στα χείλια, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια με λεμόνια αντί για γεννητικά όργανα.

Ευτυχώς, από μεγάλη μερίδα του κόσμου «το αστείο» δεν ήταν και πολύ επιτυχημένο, καθώς αρκετοί στάθηκαν στο γεγονός της σάτιρας όχι ενός πολιτικού αρχηγού αλλά ενός ανθρώπου που έχει κάνει γνωστή τη σεξουαλική του επιλογή.

Καταδικάζει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δήλωσή του καταδικάζει την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου που διοργάνωσε το καρναβάλι, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφού δηλώνει ντροπή, διαφοροποιείται από την επιλογή και δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες – Σταθερή η θερμοκρασία

Μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών – Συνέντευξη Τύπου και διαδήλωση στον Πειραιά

Σύνταγμα: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:15