search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:36
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Επίθεση στον Κασσελάκη για τις εταιρείες, έθεσε τη ΝΔ σε «εκλογικό συναγερμό»

11.03.2024 20:50
mitsotakis-12

Με σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνδύασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ την ομιλία του στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τους τόνους τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σε μια κατά βάση πανηγυρική εκδήλωση όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, έγινε εμφανές ότι ο πρωθυπουργός θέλει να σηκώσει τους τόνους και να δώσει έντονο προεκλογικό χρώμα στις εμφανίσεις του, καθώς, όπως και ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά, οι ευρωεκλογές «δεν προσφέρονται για αδράνεια». Στο πλαίσιο αυτό, έβαλε στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του», προσθέτοντας ότι «μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της».

Χρησιμοποιώντας πολύ υψηλούς τόνους, ο Κ. Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών, μίλησε για «ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Ένας ευρωβουλευτής του, μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής ενός ψηφίσματος-ντροπή της Ευρωβουλής. Το οποίο τι υποστήριζε; Ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για κάθε ναυάγιο μεταναστών ευθύνεται η ακτοφυλακή που φυλά τα θαλάσσια σύνορα. Και πως δήθεν στην Ελλάδα κυβερνά… περίπου μια ”χούντα”. Με τη Δικαιοσύνη να μη λειτουργεί. Και με τον Τύπο να φιμώνεται» τόνισε ο πρωθυπουργός».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε πάλι, δηλαδή, το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης: να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό. Κι όχι μόνο. Διότι τα ίδια πρόσωπα τόλμησαν να μιλήσουν για ελεγχόμενη ενημέρωση. Όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Και να αναφερθούν, επίσης, στο Κράτος Δικαίου, […] όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία Novartis. Όπως η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Σκάνδαλα για τα οποία, μάλιστα, το Ειδικό Δικαστήριο έχει καταδικάσει δύο υπουργούς του».

«Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρώτον για το αν θα παραμείνει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δεύτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τον προεκλογικό χαρακτήρα που θέλει να δώσει στο επόμενο διάστημα. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «θα έχουμε αντιπαράθεση μετωπική, θα έχει φόντο ευρωπαϊκό, αλλά και περιεχόμενο εθνικό. Εκεί θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που περιφρουρούν, επεκτείνοντας τον φράχτη στον Έβρο, τα σύνορά μας με αυτές που τα ήθελαν ορθάνοιχτα και αφύλαχτα. […] Θα αναμετρηθεί η ευρωπαϊκή παράταξη που έφερε στη χώρα τα 36 δισ. με όσους υπάρχουν μόνο για να τη δυσφημούν στους διαδρόμους των Βρυξελλών».

Από τα πυρά του δεν διέφυγαν ούτε και τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ και που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να «τσιμπάνε» προς τα πάνω το τελευταίο διάστημα: «Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια. Η αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα είναι δεδομένες περιορίζοντας την ορμή του τόπου προς τα εμπρός. Ούτε κάλπες που πρέπει να γίνουν αφορμή τυφλής διαμαρτυρίας. Άλλο σήμα θέλει να στείλει ο ψηφοφόρους και άλλα επιστρέφονται. Κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές με τον μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους. Αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα, βλέπουν μόνο τη σκιά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Νέο «σόου» Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα της Ολομέλειας – Συνέχισε να ζητάει επίμονα το λόγο και να φωνάζει

Ελληνοτουρκικά: Κοινή δέσμευση από Αθήνα και Άγκυρα να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα

Εξεταστική για Τέμπη: «Να αφήσει στην άκρη τον λαϊκισμό και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» απαντά η ΝΔ στον Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07