search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:08
MENU CLOSE

Σιδηρόδρομος – Εικόνες ντροπής σε αφύλακτες διαβάσεις: Σεκιούριτι σε ρόλο… τροχονόμου στον άξονα Θεσσαλονίκη – Σέρρες (video)

12.03.2024 12:48
ose_diavasi_new

«Είναι ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας», είχε δηλώσει στις 20 Φεβρουαρίου 2023, μόλις δέκα ημέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη, ο τότε υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου υπό όρους απόλυτης ασφάλειας, υποσχέθηκε από την πλευρά του στις 8 Μαρτίου 2023 ο τότε υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ένα χρόνο μετά, τα τρένα συνεχίζουν να ταξιδεύουν με βάση τo «πάμε και όπου βγει» και η κατάσταση παραπέμπει σε ένα τεράστιο μπάχαλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το τι συνεχίζει να συμβαίνει με τις αφύλακτες κύριες διαβάσεις στον άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται ο τρόπος που διέρχεται επιβατική αμαξοστοιχία από αφύλακτη διάβαση, στο ύψος της Δοϊράνης.

Ο μηχανοδηγός μειώνει την ταχύτητα ενώ πλησιάζει προς την αφύλακτη, αλλά πολυσύχναστη κυρίως για φορτηγά, διάβαση.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας εργαζόμενος – σεκιούριτι κατεβαίνει από το τρένο και μπαίνει σε ρόλο τροχονόμου, εξασφαλίζοντας την ομαλή διέλευση της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με τοπικά site, οι τρεις κύριες διαβάσεις στον άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες παραμένουν εκτός λειτουργίας και αφύλακτες από τις 15 Δεκεμβρίου.

Η επίσημη ενημέρωση είναι ότι ο ΟΣΕ… δεν βρίσκει ανταλλακτικά για τον μηχανισμό που ενεργοποιεί το σύστημα ασφαλείας, δηλαδή να κατέβουν οι μπάρες τη στιγμή που διέρχεται η επιβατική αμαξοστοιχία και να ανέβουν αμέσως μετά.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Πέθανε ο συμβασιούχος που είχε τραυματιστεί στο προαύλιο του νοσοκομείου και περίμενε ασθενοφόρο επί ένα τέταρτο…

Απογευματινά χειρουργεία: Αντιδρούν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης – «Περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ» – «Άκρως προβληματική η λειτουργία τους»

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31