search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:57
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον για τις 4 Απριλίου σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ – Δεν επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

13.03.2024 16:35
MITSOTAKIS-BIDEN-1

Στις 4 Απριλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο“», ανακοίνωσε στο Φόρουμ East Macedonia & Thrace ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης. «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας» διαμήνυσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, επρόκειτο να επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ωστόσο νόσησε από γρίπη και το ταξίδι ακυρώθηκε.

Στο «μενού» της συνάντησης θα βρεθούν τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό, τα ελλληνοτουρκικά, η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, το μεσανατολικό και φυσικά… η Ουκρανία, μετά την «ξαφνική» παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό και τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι.

Μέσα σε ένα τόσο ρευστό κλίμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός όχι μόνο πραγματοποίησε την επίσκεψη στην Οδησσό αλλά προσπάθησε να εμφανιστεί και ως σημαιοφόρος /απεσταλμένος της Δύσης μεταφέροντας δεσμεύσεις για μεγαλύτερη υποστήριξη και εμπλοκή στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά την επίσκεψή του πρόσφεραν μια ένταση στη δημοσιότητα του συμβάντος η οποία ωστόσο δεν «φώτισε» κάποιες «λεπτομέρειες» αυτής της επαφής που έχουν ιδιαίτερη σημασία, ενώ η επίσκεψη στις ΗΠΑ στη συνέχεια ήταν αναμενόμενη.

Οι προσφορές άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ του αγώνα που δίνει η Δύση (με πληρεξούσιο την Ουκρανία) κατά της Ρωσίας δεν είναι αμελητέες, αφού ήταν ο πρώτος από τους συμμάχους που ανακοίνωσε παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, προχώρησε/προχωρά σε διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά  («αφοπλίζοντας μάλιστα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο από οπλισμό αεράμυνας που μεταφέρεται στην Ουκρανία) λύνοντας σοβαρά προβλήματα ως προς την εύρυθμη λειτουργία του ΝΑΤΟ στην περιοχή και έσπευσε να εμπλέξει τη χώρα στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας  παίρνοντας θέση στο πλευρό των Αμερικανών στον πόλεμο που  διεξάγουν (δια αντιπροσώπων Χούθι) κατά του Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Τι προβλέπει η τροπολογία για το φθηνότερο αγροτικό ρεύμα – Την Πέμπτη η ψήφισή της στη Βουλή

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Όχι» του Δικαστηρίου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Πολάκη-Γεωργιάδη

Φλωρίδης: «Τα Τέμπη δεν θα γίνουν Μάτι – Κάθειρξη για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη» (audio)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44