search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Όχι» του Δικαστηρίου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Πολάκη-Γεωργιάδη

13.03.2024 16:00
gewrgiadis-polakis

«Κατάφωρα παράνομες» χαρακτήρισε, κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα κατάθεσης του, τις προσλήψεις 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους.

Η εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας διακόπηκε για λίγο το πρωί, όταν ο κ. Πολάκης, με την άδεια του δικαστηρίου, έσπευσε σε άλλον όροφο, καθώς από τα μεγάφωνα του Εφετείου ζητήθηκε γιατρός να παράσχει την ιατρική του βοήθεια σε άτομο που την χρειάζονταν.

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε στην κατάθεση του πως οι επίμαχες προσλήψεις κατέληξαν στην πλειονότητα των διορισθέντων στο γραφείο του τότε υπουργού και τόνισε πως δεν είχαν κανένα κριτήριο, πλην ότι «ήταν ρουσφέτια του Άδωνι».

Το δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, με απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πολάκη με τον κ. Γεωργιάδη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook χθες, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι και μάρτυρας στη δίκη, αποκάλυψε ότι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, τον οποίο διόρισε τον Σεπτέμβρη του 2023 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του ΕΟΔΥ τρεις μήνες πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ζητώντας συνολικά 540.000 ευρώ.

«Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν που είχε σαφή σύγκρουση συμφερόντων διόρισε πρόεδρο η Αγαπηδάκη στον ΕΟΔΥ, αυτός ο άνθρωπος συναντήθηκε στις 8/1/2024 με τον Άδωνη Γεωργιάδη  που ανέλαβε Υπουργός Υγείας στις 4/1/2024 και έτρεξε  αμέσως μετά στις 12/1/2024 να αλλάξει την απόφαση που ο ίδιος είχε πάρει στις 18/12/2023 και να μην παρασταθεί στη δίκη της συμμορίας των πρωτοπαλίκαρων του Άδωνη» υπογραμμίζει ο Παύλος Πολάκης.

«Πρόκειται για πρωτοφανή θεσμική κατρακύλα! Για μέγιστη υπόθεση καταρράκωσης θεσμών! Για δυσώδη διαφθορά!» τονίζει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει, το δικαστήριο πρέπει να διακοπεί και ο ΕΟΔΥ με νέα συνεδρίαση του ΔΣ να πάρει απόφαση παράστασης στη δίκη για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του δημοσίου. «Πάλι προφανώς ο κύριος Χατζηχριστοδούλου δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Οργανισμού από τον οποίο ζητάει λεφτά δικαστικώς!!» παρατηρεί.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Περιβαλλοντική» κρίση από το κόψιμο του Χριστοδουλάκη και την απουσία Δούκα, Μανιάτη – Ο ρόλος του Παναγιώτη Δημόπουλου

Κασσελάκης: Εξαφανισμένα τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ από τα site της προπαγάνδας Μητσοτάκη

Η χλωμή υποψηφιότητα της Άννας Ασημακοπούλου, η επιστροφή της Μαρίας Σπυράκη και η αναμονή του Φαήλου Κρανιδιώτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:20