search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:46
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Περιβαλλοντική» κρίση από το κόψιμο του Χριστοδουλάκη και την απουσία Δούκα, Μανιάτη – Ο ρόλος του Παναγιώτη Δημόπουλου

13.03.2024 11:48
pasok_1303_1920-1080_new

Θόρυβο έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η επιλογή της ηγεσίας του να οργανώσει για σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα εκδήλωση για το περιβάλλον, χωρίς τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και δίχως να έχουν προσκληθεί ως ομιλητές δύο παράγοντες, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον τομέα αυτόν, ο Χάρης Δούκας και ο Γιάννης Μανιάτης.  

Ο μεν δήμαρχος Αθήνας, καίτοι έχει «αποκολληθεί» από τη στενή κομματική του ιδιότητα δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που διαμόρφωσε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον, ενώ ο κ. Μανιάτης έχει περάσει από υπουργός Μεταφορών, είναι από τους λίγους που γνωρίζουν τα θέματα αυτά και επιπλέον υποτίθεται ότι η Χαριλάου τον θέλει πάλι ενεργό πολιτικά ως υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Το κόψιμο του Μανώλη Χριστοδουλάκη βέβαια είναι εκείνο που έχει κάνει περισσότερο εντύπωση απ’ όλους τους άλλους χειρισμούς.

Για πολλούς αυτή η ενέργεια των επιτελών της Χαριλάου οφείλεται στην προσπάθεια να «υποβαθμιστεί» ο νεαρός βουλευτής, επειδή θεωρείται υποψήφιος δελφίνος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εάν και όταν προκύψει τέτοιο θέμα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι στο περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη δεν είδαν με καλό μάτι την πρωτοβουλία του κ. Χριστοδουλάκη να συμμετέχει πριν περίπου ένα μήνα στην πρωτοβουλία Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου για την αναδιαμόρφωση του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να προκύψει μία πειστική απάντηση στην κυριαρχία Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις Ανδρουλάκη-Χριστοδουλάκη πρέπει να θεωρούνται από ανύπαρκτες έως παγερές.

Ο αποκλεισμός του βουλευτή Ανατολικής Αττικής από τη σημερινή εκδήλωση έπεσε μεν σαν βόμβα στο εσωτερικό του Κινήματος, αλλά στον κύκλο του κ. Χριστοδουλάκη δεν υπήρξε έκπληξη, καθώς θεωρούν ότι η Χαριλάου θέλει να τον περιορίσει πολιτικά.

Επίσης, η μη πρόσκληση του κ. Δούκα ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση των αποστάσεων που υπάρχουν ανάμεσα στον δήμαρχο της Αθήνας και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αιτία είναι τα σενάρια που έχουν προκύψουν περί της «επιστράτευσης» του κ. Δούκα προκειμένου να ηγηθεί κάποια στιγμή σε μία προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου, σε περίπτωση που οι ευρωεκλογές δεν πάνε καλά για το ΠΑΣΟΚ ή και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον κ. Μανιάτη είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν κλήθηκε να μιλήσει έστω για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας, ιδίως όταν έχει ασχοληθεί με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Δεν είναι πάντως λίγοι και εκείνοι που εκτιμούν ότι πέραν των παραπάνω, ο κ. Ανδρουλάκης με την εκδήλωση αυτή επιδιώκει να αναδείξει ως στέλεχος τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας Παναγιώτη Δημόπουλο, ο οποίος Γραμματέα Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ και προωθείται για υποψήφιος ευρωβουλευτής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τους ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης, το ένα τρίτο προέρχεται από το πανεπιστήμιο της Πάτρας!

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Εξαφανισμένα τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ από τα site της προπαγάνδας Μητσοτάκη

Η χλωμή υποψηφιότητα της Άννας Ασημακοπούλου, η επιστροφή της Μαρίας Σπυράκη και η αναμονή του Φαήλου Κρανιδιώτη

ΣΥΡΙΖΑ: Ασκήσεις τόνωσης του ηθικού από Κασσελάκη με μηνύματα ότι το κόμμα ανακάμπτει – Η αξιοποίηση της κόντρας με τον Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:45