search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:28
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για το ΤΕΚΑ: Στόχος μας ένας νέος ασφαλιστικός οργανισμός που θα εγγυάται τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις

13.03.2024 18:52
mitsotakis-12

Στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τομή που έχουμε κάνει είναι πολύ σημαντική και τα οφέλη από την δημιουργία του ΤΕΚΑ θα φανούν σε βάθος χρόνου και είναι πολλαπλά. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε κάτι που έθιξαν και οι τρεις νέοι που συμμετείχαν στο πάνελ, στο ζήτημα της έννοιας της ατομικής ιδιοκτησίας ενός μέρους των προσωπικών αποταμιεύσεων ως αποτέλεσμα της εργασίας ενός νέου. Αυτή η έννοια του ατομικού κουμπαρά, ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά σας, γράφουν το όνομά σας επάνω, κανείς δεν μπορεί να τα ακουμπήσει, κατ’ ελάχιστον το κράτος εγγυάται ότι θα πάρετε πίσω τις εισφορές σας και σίγουρα κάτι περισσότερο. Αυτό ανατρέπει πλήρως την αντίληψη την οποία έχουμε για την διανεμητική έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, ότι ουσιαστικά οι δικές μας εισφορές πληρώνουν τις συντάξεις της προηγούμενης γενιάς. Ακριβώς αυτός ο ατομικός κουμπαράς, τον οποίο θα βλέπετε οι ασφαλισμένοι κάθε μήνα να μεγαλώνει, είναι αυτό που αλλάζει τις αντιλήψεις μας γύρω από την έννοια της αποταμίευσης αλλά και γύρω από την σημασία της ασφαλισμένης εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους οραματίστηκα, σχεδίασαν και υλοποίησαν το ΤΕΚΑ, το πρώτο κεφάλαιο, όπως είπε, μια πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που αφορά το ασφαλιστικό μας σύστημα και υπογράμμισε ότι πρόκειται για πνευματικό παιδί του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί ένας νέος ασφαλιστικός οργανισμός με μεγάλη τεχνογνωσία που θα εγγυάται τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις για τα μέλη του. Τώρα πλέον πρέπει να περάσουμε στη β’ φάση της πειθούς για να έρθουν οι νέοι να ασφαλιστούν και να εμπιστευτούν την επικουρική τους ασφάλιση.

Διαβάστε επίσης:

Βούλα Κεχαγιά: «Ο Κασσελάκης θα σεβαστεί τη νομοθεσία – Έχει κλείσει η εταιρεία για αστακούς»

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για τις 4 Απριλίου – Συνάντηση με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Νέο ευρω-ράπισμα από την Κομισιόν: Στέλνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Δεν επικαιροποίησε τους χάρτες για τις πλημμύρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:27