search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Απόκριες στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο και τα ανοιχτά μαγαζιά

16.03.2024 14:58
karnavali
Φωτογραφία αρχείου

Χορό, τραγούδι, ακροβατικά και το παραδοσιακό γαϊτανάκι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης -Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι- θα θυμίζει Απόκριες άλλων εποχών. Άλλωστε στόχος του επιμελητηρίου είναι η αναβίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη «Συνοικία των Θεών».

«Θέλουμε να ξαναδούμε στους δρόμους της Πλάκας καρναβαλιστές να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Να ξανακάνουμε την ομορφότερη γωνιά της Αθήνας το κέντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της πρωτεύουσας και η γιορτή αυτή να αποτελεί από τώρα και στο εξής πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες, κάτι που θα τονώσει και την επιχειρηματικότητα», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. 

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα καταστήματα στην πρωτεύουσα θα είναι ανοιχτά και με προσφορές για τους καταναλωτές. Η μεγάλη καρναβαλική γιορτή του επιμελητηρίου γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ. 

Οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες

Το Σάββατο 16/3, η Ένωση Λέσβου «Άγιος Δημήτριος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος», μας υπόσχονται άλλο ένα ταξίδι στην αποκριάτικη παράδοση της χώρας μας, με μια διαδρομή αναβίωσης της «Πατινάδας», τοπικού εθίμου της Λέσβου.

Τέλος, την Κυριακή 17/3, θα γιορτάσουμε τη λήξη της αθηναϊκής Αποκριάς με μια μεγάλη αποκριάτικη πομπή στο κέντρο της πόλης, μία δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, με ανιματέρ, ζογκλέρ, βραζιλιάνικα κρουστά και άλλους διασκεδαστές.

Το καρναβάλι κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στον Λόφο του Φιλοπάππου, που έχει καθιερωθεί σε τοπόσημο για το πέταγμα του χαρταετού και τα παραδοσιακά Κούλουμα, που θα γιορτάσουμε παρέα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και το συγκρότημα Χάρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονος έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Meteo: Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες (χάρτες)

Καθαρά Δευτέρα: «Αδειάζει» η Αθήνα για το τριήμερο – «Κοκκίνισε» η Αττική Οδός (χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:09