search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:48
MENU CLOSE

Πώς η περιοδεία Eras της Τέιλορ Σουίφτ πυροδότησε διπλωματική διαμάχη στη Νοτιοανατολική Ασία

18.03.2024 15:02
teylor swift

Η περιοδεία Eras της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ έχει πυροδοτήσει διπλωματικό επεισόδιο καθώς βρίσκεται για έξι sold-out συναυλίες στη Σιγκαπούρη, που έχουν απογοητεύσει τους γείτονες της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent. 

Η ρήτρα αποκλειστικότητας που διαπραγματεύτηκε ο Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ, η οποία απαγορεύει στη Σουίφτ να εμφανιστεί οπουδήποτε αλλού στη Νοτιοανατολική Ασία, οδήγησε σε αντιδράσεις των γειτονικών χωρών σχετικά με τη συμφωνία, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 14 εκατομμύρια λίρες.

Η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες έχουν επικρίνει τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και έχουν χαρακτηρίσει τη συμφωνία «μη φιλική» ενώ έχουν θέσει θέμα αύξησης του τουρισμού που συνδέεται με τις συναυλίες της.

Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είπε ότι ενημερώθηκε για τη συμφωνία ότι η κα Σουίφτ δεν θα κάνει καμία άλλη παράσταση στην Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Επικαλούμενος έναν διοργανωτή συναυλιών, είπε ότι η Σιγκαπούρη πρόσφερε στην Σουίφτ έως και 3 εκατομμύρια δολάρια ανά συναυλία εάν δεν έπαιζε πουθενά αλλού στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με το Sky News.

«Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είναι έξυπνη. Εάν ερχόταν στην Ταϊλάνδη, θα ήταν φθηνότερο να το οργανώσει εδώ και πιστεύω ότι θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς και τουρίστες. Παρόλο που θα έπρεπε να δαπανήσουμε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια μπατ, θα άξιζε τον κόπο», είπε.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης είπε σε μια κεντρική ομιλία στο iBusiness Forum 2024 στη Μπανγκόκ, «Αν το ήξερα αυτό, θα είχα μεταφέρει τις παραστάσεις στην Ταϊλάνδη. Οι συναυλίες μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία».

Ο Φιλιππινέζος βουλευτής Joey Salceda είπε ότι η συμφωνία «δεν είναι αυτό που κάνουν οι καλοί γείτονες». «Οι χώρες μας είναι καλοί φίλοι. Γι’ αυτό πονάνε τέτοιες ενέργειες». Αν και ανέφερε ότι τόνωσε την οικονομία της Σιγκαπούρης, έγινε «σε βάρος των γειτονικών χωρών, οι οποίες δεν μπορούσαν να προσελκύσουν τους δικούς τους ξένους θεατές και των οποίων οι θαυμαστές έπρεπε να πάνε στη Σιγκαπούρη». Είπε περαιτέρω ότι οι Φιλιππίνες δεν πρέπει να «απλώς αφήσουν τέτοια πράγματα να περάσουν έτσι».

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε ότι η Σουίφτ έλαβε «ορισμένα κίνητρα» από ένα κυβερνητικό ταμείο που δημιουργήθηκε για την αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα της Σιγκαπούρης μετά το ξέσπασμα του Covid-19. «Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη συμφωνία. Δεν το βλέπω ως εχθρικό. Μερικές φορές μια χώρα κάνει μια συμφωνία, μερικές φορές μια άλλη χώρα. Δεν λέω ρητά “θα έρθετε εδώ μόνο”», πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε ότι όταν η Σουίφτ έκανε συναυλίες στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη πριν από την παράστασή της στη Σιγκαπούρη, η Αυστραλία μπορεί να είχε φτάσει σε παρόμοιες «αμοιβαία αποδεκτές, λογικές διευθετήσεις». 

«Αν αυτό είναι που χρειάζεται να γίνει για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που είναι αμοιβαία επωφελές και το οποίο, από την άποψη της Σιγκαπούρης, δεν χρησιμεύει μόνο στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και στην προσέλκυση επισκεπτών και καλής θέλησης από όλη την περιοχή, γιατί όχι», είπε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ.

Διαβάστε επίσης:

Χρύσα Ρώπα: Δεν υπήρξα ποτέ μου ευτυχισμένη (video)

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Από μακριά ναι, αγαπημένοι όχι» – Το αινιγματικό βίντεο μετά τα unfollow με τον Χρήστο Μάστορα

Μαρίνα Πατούλη: «Δεν επιτρέπω να χλευάζουν την οικογένειά μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42