search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:46
MENU CLOSE

Κασσελάκης: «Φυγομαχία» Μητσοτάκη – Οι ποινικές ευθύνες υπουργών για τα Τέμπη να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη

19.03.2024 19:14
KASSELAKHS
Eurokinissi

Την στρατηγική της στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής για τα Τέμπη συζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειδική συνεδρίαση το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Διευθυντής της ΚΟ Θάνος Μωραΐτης διάβασε σχετικό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη.

Στο μήνυμά του ο Στ. Κασσελάκη, έκανε λόγω για «φυγομαχία Μητσοτάκη» – εφόσον ο πρωθυπουργός όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αύριο δε θα παραστεί στη Βουλή – και για «συγκάλυψη του εγκλήματος». Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και  να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση των ποινικών ευθυνών υπουργών και άλλων πολιτικών προσώπων από το φυσικό δικαστή.

Πιο αναλυτικά, το μήνυμα Κασσελάκη αναφέρει τα εξής:

«Είναι λυπηρό το γεγονός πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους.

Είναι αναμενόμενο ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλή και να επιλέξει να φυγομαχήσει. Από την πρώτη στιγμή αλλωστε η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησης του.

Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του κι αλλων πολιτικών προσώπων».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για προσωπικά δεδομένα αποδήμων: Σαθρές οι σημερινές διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η ΝΔ δεν έχει πρόσβαση

Τέμπη: Πιέζουν Καρυστιανού-Ασλανίδης – Zητούν από τον Τασούλα άρση ασυλίας για Καραμανλή και Σπίρτζη

Ανδρουλάκης για Moody’s: Αποδομείται η εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου της κυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:46