search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:48
MENU CLOSE

Αίτημα από Κουντουρά η αναφορά του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 να μπει με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής TRAN

20.03.2024 18:25
elena kountoura

«Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε το θέμα των Τεμπών να μπει με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής TRAN», δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελενα Κουντουρά, συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, κατόπιν των εξελίξεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών PETI.

«Έχω παρέμβει στην Κομισιόν τρεις φορές εγγράφως», προσέθεσε, «για την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια και διαλειτουργικότητα των ελληνικών σιδηροδρόμων και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων τής ΕΕ».

Η Επιτροπή Αναφορών PETI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα η αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 να παραπεμφθεί στις δύο αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, TRAN και LIBE.

Η κ. Κουντουρά έχει επίσης προγραμματίσει στις 3 Απριλίου εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη συμμετοχή του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών, εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της Κομισιόν, ειδικών στα ζητήματα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, νομικών και ευρωβουλευτών.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόπειρα συγκάλυψης και ατιμωρησία. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την απόδοση ευθυνών, τη δικαίωση που ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε η φωνή τους στην Ευρώπη», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Τζάκρη για Τέμπη: Να παραπεμφθεί ο Κώστας Καραμανλής στον φυσικό του δικαστή

Σφαγή Κωνσταντοπούλου – Μαρκόπουλου για τα Τέμπη: Τον αποκάλεσε «ανδρείκελο» – «Είστε εργολάβος του πόνου» της απάντησε

Χαρίτσης: «Η υπόθεση των Τεμπών είναι ένα έγκλημα» – Ζήτησε προανακριτική επιτροπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:45