search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:38
MENU CLOSE

Χαρίτσης: «Η υπόθεση των Τεμπών είναι ένα έγκλημα» – Ζήτησε προανακριτική επιτροπή

20.03.2024 17:05
xaritsis

«Η υπόθεση των Τεμπών είναι ένα έγκλημα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και επέμεινε στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που ζήτησε η Νέα Αριστερά στο πόρισμα της.  

«Η μη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης θα αποτελέσει μια μείζονα αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, του ήδη πληγωμένου κράτους δικαίου και των θεσμών μας και θα διεγείρει τα πιο απολιτικά χαρακτηριστικά και τότε μιλάμε για κρίση της δημοκρατίας», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς για να προσθέσει ότι οι εχθροί της δημοκρατίας τρέφονται από τέτοια τραύματα. 

«Μιλούσατε 35 λεπτά για να διαστρεβλώσετε και για να βγάλετε λάδι τον πρωθυπουργό σας ο οποίος επέλεξε σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση να δηλώσει απών. Όπως και οι βουλευτές της ΝΔ. Ούτε 20 βουλευτές από τους 158 δεν είναι παρόντες», ανέφερε στην ομιλία του και πέταξε το γάντι στον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, λέγοντας ότι είναι τόσο υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας, θα υπερψηφίσουν την πρόταση για προανακριτική επιτροπή.  

Με δεδομένο ότι η Νέα Αριστερά δεν διαθέτει τους 30 βουλευτές που απαιτούνται για την υποβολή αιτήματος συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής ο Αλέξης Χαρίτσης απευθύνθηκε στους βουλευτές, λέγοντας πως αποτελεί χρέος η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων με πρώτο τον Κώστα Καραμανλή.

Σχολιάζοντας την εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρόταση του ΚΚΕ, τόνισε ότι το αποτέλεσμα της είναι η συζήτηση ενός πορίσματος που αναφέρεται στο ανθρώπινο λάθος και τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηρόδρομου.

«Η αλήθεια είναι ότι το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και η διαχείρισή του τους μήνες που ακολούθησαν, αποτελεί συμπύκνωση ενός συγκεκριμένου μοντέλου διακυβέρνησης που έχει στοιχειώσει την χώρα μας την τελευταία πενταετία. Του συστήματος διακυβέρνησης της παρούσας κυβέρνησης. Οι ιδεολογικές εμμονές που την οδηγούν σε απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού και σε κάθε κοινωφελή υπηρεσία, συνάντησαν την επαγγελματική παραπλάνηση της δημόσιας σφαίρας, το ρουσφέτι, την προπαγάνδα και το ψέμα ως τρόπο διαχείρισης της εξουσίας. Από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές στις αντιδημοκρατικές εκτροπές ένα τσιγάρο δρόμος», είπε. 

Διαβάστε επίσης:

Βάζει πήχη στον Ανδρουλάκη η Γιαννακοπούλου: «Δεν μας αρκεί να είμαστε το δεύτερο κόμμα – Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στο 14-15%» (video)

Xυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα Βελόπουλου – Τα fake news για Δούρου και η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Ευάγγελος Αποστολάκης για F-16: Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:38