search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:14
MENU CLOSE

Xυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα Βελόπουλου – Τα fake news για Δούρου και η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

20.03.2024 16:21
velopoulos dourou

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στο ακροδεξιό χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα του κυρίου Βελόπουλου. Η τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη χλεύη της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή νωρίτερα, είπε πως όταν γίνει πρωθυπουργος, θα καταργήσει τον γάμο ομοφύλων γιατί είναι αντιχριστιανικός ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως «θέλει να διχάσει την κοινωνία» και ότι δεν είναι Χριστιανός, καθώς «δεν είναι Χριστιανοί όσοι παντρεύονται άνδρες» και πως αν θέλει να πάει σε χώρο λατρείας, να πάει σε τζαμί «μαζί με τον Τάιλερ». Στα λεγόμενά του αντέδρασε η Ρένα Δούρου.

Από εκείνο στο σημείο, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Βελόπουλου, για την οποία είπε πως «αθωώθηκε για τη Μάνδρα λόγω παραγραφής».

«Ακούστε κυρία Δούρου, επειδή δια της παραγραφής αθωωθήκατε για τη Μάνδρα, δεν θα μου βγάζετε γλώσσα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος με την τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ του απαντά με ανάρτηση στα social media, μαζί με μία φωτογραφία με κηραλοιφές.

«Ασύγγνωστη άγνοια; Όχι. Χυδαία σπίλωση χαρακτήρα και συνειδητή παραπληροφόρηση από τον Κ. Βελόπουλο στη Βουλή τώρα για την αθώωσή μου στη δίκη της Μάνδρας. Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον που διαφήμιζε κηραλοιφές κατά του κορωνοϊού… προκαλώντας πρόστιμο του ΕΟΦ» σημείωσε η Ρένα Δούρου και συμπλήρωσε:

«Ξεστόμισε σήμερα ο γνωστός για την φαλκίδευση της αλήθειας ηγετίσκος της ακροδεξιάς κ. Βελόπουλος ότι δήθεν η δική μου αθώωση στην υπόθεση για την εθνική τραγωδία που προκλήθηκε από την πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017 οφείλεται, δήθεν, σε “παραγραφή”.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός δεν σέβεται ούτε το δικό του ακροατήριο, είμαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω ότι η αθώωσή μου στην συγκεκριμένη υπόθεση προέρχεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο συνεδριάζοντας ύστερα από πολύμηνη και κοπιώδη δικαστική διαδικασία επί της ουσίας, έκρινε ότι κακώς μου είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και με κήρυξε αθώα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απολύτως “τεχνικός” λόγος ή παραγραφή για την αθώωσή μου, η οποία είναι επί της ουσίας της υπόθεσης.

Δεν θα περίμενα βέβαια τόσο εξειδικευμένες θεσμικές γνώσεις από πρόσωπα που η λειτουργία τους στο πολιτικό σύστημα είναι η απορρόφηση κραδασμών και που πολύ πρόθυμα θα προσφέρουν και τις κοινοβουλευτικές υπηρεσίες τους εάν παρασταθεί ανάγκη για την διαμόρφωση της οποιασδήποτε πλειοψηφίας. Το έχουμε ήδη παρατηρήσει αυτό να συμβαίνει με ηγέτες της ακροδεξιάς και στο παρελθόν, γεγονός που απέδειξε πόσο αναλώσιμοι ήταν».

«Για το παραλήρημα του ΣυΡιζΑ κατά της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου, που απαίτησε σεβασμό στον πολιτικό διάλογο, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, «να απαντήσει τώρα εάν θεωρεί τους πολιτικούς του αντιπάλους «αποχωρητήρια», καθώς και να «απαντήσει τώρα πού βρήκε τα λεφτά, πώς τα έφερε στην Ελλάδα, πού εδρεύουν οι εταιρείες του, πότε αποχώρησε, σε ποιόν εκχώρησε τις μετοχές του, πόσα χρήματα εισέπραξε και πώς τα εισέπραξε».

«Τις γκεμπελικές κραυγές περί “ομοφοβίας” τις επιστρέφουμε, διότι είναι το προπέτασμα της ελληνοφοβίας τους, που αποδείχτηκε από την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Διαβάστε επίσης:

Ευάγγελος Αποστολάκης για F-16: Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του

Μαρκόπουλος για Τέμπη: Η απάντηση στις 57 οικογένειες δεν είναι το μίσος αλλά η δομική μεταρρύθμιση

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση: Eίστε αγέλη εξουσίας, παρωδία η εξεταστική για τα Τέμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42