search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Βορίδης κατά αντιπολίτευσης για Τέμπη: «Λέτε ψέματα για να βγει το λαϊκίστικο μεροκάματο»- Άγρια κόντρα με Φάμελλο

20.03.2024 16:29
voridis 654- new

Συστηματική απόπειρα εκμετάλλευσης της τραγωδίας καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο Μάκης Βορίδης, στη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ για τα Τέμπη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Επικρατείας έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναφέρει ότι η κυβέρνηση είναι τρομερά ανεκτική απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, βγάζοντας έτσι το λαϊκίστικό τους μεροκάματο.

«Η κυβέρνηση χειρίστηκε υπεύθυνα, με ακεραιότητα και σεβασμό την αλήθεια για να μην συμβεί ξανά κάτι τόσο σοβαρό», είπε στην παρέμβασή του και σχολιάζοντας το ψήφισμα Καρυστιανού για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, που συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές, είπε: «Γιατί δεν λέτε ότι αυτό που ζητείται προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση; Γιατί δεν το λέτε αυτό; Ποιος κάνει εκμετάλλευση, εμείς που λέμε την αλήθεια ή εσείς που λέτε ψέματα για να βγει το λαϊκίστικο μεροκάματο;», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. 

Για νομικίστικες σοφιστείες για να βγάλει λάδι τον πρωθυπουργό που επέλεξε να είναι απών, έκανε λόγο παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. 

Κόντρα με Φάμελλο

Νωρίτερα, τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έδωσε Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψουν ευθύνες. 

Η αναφορά του ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να μην υπάρξει αμνηστία των ποινικών ευθυνών των κ.κ. Καραμανλή, Καραγιάννη και Τριαντόπουλου, πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μάκη Βορίδη

«Υπάρχουν ενδείξεις για παραλείψεις υπουργών που συνδέονται με το έγκλημα των Τεμπών, έχετε όμως αποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα, το κάνατε και τον περασμένο Νοέμβριο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέμε να πάρουμε μια απόφαση ομόφωνα, να ελέγξει η Δικαιοσύνη όλα τα παραπτώματα των πολιτικών προσώπων, που τελέστηκαν δια της παραλείψεως; Αντέχετε; Γιατί κρύβονται;», είπε και καταλόγισε υποκρισία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σε συνέντευξη του ότι τον τελικό λόγο για τα Τέμπη τον έχει μόνον η Δικαιοσύνη.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, ανέφερε πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογείται. «Δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας τέτοιας πρότασης που πρέπει να είναι εξειδικευμένη ως προς τα αδικήματα», είπε.

Στην παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος στηλίτευσε την απουσία του πρωθυπουργού από τη σημερινή συζήτηση, κάνοντας λόγο για ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης και απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ μίλησε για «προειλημμένη απόφαση άνωθεν να κουκουλώσετε το έγκλημα των Τεμπών».

«Αρκεί η υπεροψία του 41% για τη μεθόδευση συγκάλυψης ενός εγκλήματος 57 ανθρώπινων ζωών;», διερωτήθηκε και στηλίτευσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα κινείται στα βήματα του Όρμπαν.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν ανεχόμαστε αυτή τη ρετσινιά της συγκάλυψης, δεν είναι η πολιτική ένα ατέλειωτο αλισβερίσι χωρίς κανόνες και όρια, για να διατηρήσει ο κύριος Μητσοτάκης την καρέκλα του πρωθυπουργού», είπε, θέτοντας τους βουλευτές της ΝΔ προ των ευθυνών τους. «Αναλαμβάνετε ο καθένας και η καθεμία από εσάς μία τεράστια ευθύνη. Αν θα κάνετε ότι είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η αλήθεια ή θα κουβαλάτε το στίγμα της συγκάλυψης», τόνισε. 

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και σε όσα είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι σε συνέντευξή της ότι «θολώνουν τα νερά. “Πνίγουν” την υπόθεση. Όσα θέσαμε στο κατηγορητήριο στηρίζονται σε αποδείξεις, στηρίζονται σε έρευνα, όσα ανακαλύψαμε ψάχνοντας». 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα απαντήσουμε στο ακροδεξιό χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα Βελόπουλου» – Τα fake news για Δούρου

Ευάγγελος Αποστολάκης για F-16: Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του

Μαρκόπουλος για Τέμπη: Η απάντηση στις 57 οικογένειες δεν είναι το μίσος αλλά η δομική μεταρρύθμιση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:12